Zonguldak'ın sorunlarının çözümü: Büyükşehir olmaktır

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Memur-Sen’in konuğuydu.

Zonguldak'ın sorunlarının çözümü: Büyükşehir olmaktır

Kantarcı, “Çaycuma için iktidar Partisi’nden bir teklif gelirse kabul eder misiniz” sorusuna, evet ya da hayır yerine kendisinin 5 yıllık bir sözleşme imzaladığını” söyleyerek cevap verdi. Kantarcı ayrıca “Alternatif yolla Çaycuma-Zonguldak 45‘den 25 km’ye düşer”

 Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Memur-Senin söyleşi konuğu oldu.

Memur-Sen Zonguldak il Temsilciliğince her ay geleneksel olarak düzenlenen Cuma söyleşisinin bu haftaki konuğu Çaycuma belediye başkanı Bülent Kantarcı’ydı.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar ve memur-sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli topluğu katıldı.

Bülent Kantarcı, Çaycuma ve Zonguldak ta belediyecilik ve genel konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaklaşık 2 saat süren programda, Çaycuma Belediyesi’nin hizmetlerinden, Büyükşehir belediye başkan adaylığına kadar pek çok şeye samimi cevaplar verdi. Başkan Kantarcı ayrıca salonda bulunanların gündeme dair merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Çaycuma’ya gelerek iş hayatına atıldığını söyleyen Başkan Kantarcı, emekliliğe hazırlandığı sırada 60 yaşında teklif aldığını belirterek, “2014 seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden dönemin milletvekili Sayın Ali İhsan Köktürk ve şu andaki İl Başkanımız Umut Başoğlu’ndan belediye başkanı adaylığı için teklif aldım. Seçimlerde belediye başkanlığını kazandık. Yaklaşık 4 yıldır da Çaycuma’ya belediyecilik anlamında hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben zaten hayatı boyunca çalışan, üreten, okuyan, öğrenmeye çalışan, topluma faydalı olmak isteyen bir insanım. ” dedi.

ALTERNATİF YOLLA ÇAYCUMA ZONGULDAK 25 KM’,YE DÜŞER

Başkan kantarcı Çaycuma Sapça arasındaki yolun 45 km uzunluğunhdoa olduğunu belirten Belediye Başkanı Bülent kantarcı, “Halbuki alternatif yol projösiyle bu uzunluk 25 km’ye kadar düşer. Çaycuma-Szapça arasında ki güzergüah bunu için çok uygun” dedi.

ÇAYCUMA-ZONGULDAK ARASINDA METRO

Başkan Bülent kantarcı Çaycuma Zonguldak arasında buluna yolun 45 km uzunluğunda olduğunu ancak kuş bakışı ise 19 km uzunluğunda olduğunu belirterek, “Zonguldak Çaycuma arasında 19 km’lik bir metro ulaşımı 10 dakikaya düşürür. Şu anda sahil yolu projesi de 34 km’nin 28 km’si tünel, 3 km’si normal yol geri kalanı viyadük ve köprü. Maliyeti 2 milyar lira. Halbuki 20 km’lik bir metronu mülkiyeti 1 milyar lira. Yapılmayacak bir şey değil. Bunun örnekleri Türkiye’de var” dedi

TEK RAKİBİM RAHMETLİ BABAM

Rahmetli babası Nihat Kantarcı’nın belediye başkanlığı dönemlerinde Çaycuma’ya çok büyük emekleri olduğunu da söyleyen Kantarcı, “O hep yıllardır içimde uyuttuğum bir ukdeydi. Bunu ortaya çıkarmasına fırsat verildiği için mutluyum ve 4 yıldır da yaptığımız hizmetleri benimseyen ve bu hizmetlerle mutlu olan Çaycuma halkına teşekkür ediyorum, minnetlerimi sunuyorum. Halka hizmet başka bir şey. Ben yıllarca hizmet anlamında çok şeyler yaptım. Ama halk için çalışmanın tadı ayrı. Bu hazzı da yaşadım, kendimi çok mutlu hissediyorum. 5 yıllık görevimin 4 yılını dolu dolu geçirdik. Seçim öncesi beyan etmediğimiz, vaat etmediğimiz bir takım projeleri de gerçekleştiriyoruz. Ancak hizmet bitmez, hizmet sonsuzdur. Amacımız memleketimizi yaşanır memleket haline getirmek. İnsanlarımızı mutlu kılmak, amaç bu” dedi.

BEN 5 YILIK BİR SÖZLEŞME İMZALADIM

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı hizmetleri anlattıktan sonra salonda bulunanların soruların cevaplandırdı.

Kamuran Aşkar’ın, İktidar Partisi’nden bir teklif gelirse kabul eder misiniz sorusuna, kendisinin 5 yıllık bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Muharrem Akdemir ile ilgili sorulara ise sesiz cevap vermeyen Bülent kantarcı, belediyeni gelirlerinin artırılması konusunda her belediyenin mutlaka yapabileceği şeyler olduğunu söyledi.

Kamuran Aşkar, söyleşi sonunda Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya hediye takdim ederek teşekkür etti..

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER