ZTSO Ağustos Ayı Girişimcilik Eğitimleri başladı

ZTSO Ağustos Ayı Girişimcilik Eğitimleri başladı

ZTSO Ağustos Ayı Girişimcilik Eğitimleri başladı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü ve KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği  ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Ağustos ayı eğitimleri başladı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarılı iş fikri olan girişimcileri ekonomiye kazandırma misyonu çerçevesinde KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilecek eğitimler, Zonguldak TSO Eğitim Salonunda veriliyor. Gerçekleştirdiği çalışmalarla her yıl yeni girişimcileri Zonguldak ve ülke ekonomisine kazandıran ZTSO, yılsonuna kadar hayata geçirmeyi planladığı 12 ayrı eğitim programıyla toplamda 300 girişimciye eğitim vermeyi hedefliyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek eğitimler, 4 iş günü sürecek.
Uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile ilgili bilgi veren Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir  “ Zonguldak TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuzu protokol kapsamında bu sene ki sekizinci eğitimimiz başladı. Aralık ayına kadar her ayın son haftası bir girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. Son yapılan düzenlemelerle girişimcilik destekleri, Geleneksel Girişimci Desteği ve İleri Girişimci Desteği olarak sınıflandırıldı ve yapılacak işe ve teknoloji düzeyine göre hibe miktarları güncellendi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alarak şirket kuruluşu yapanlara kuruluş desteği kapsamında geri ödemesiz olarak, gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 10.000 TL destek sağlanacak. KOSGEB mevzuatında yapılan değişiklikle imalat sektörü dışındaki girişimciler geleneksel girişimci programı adı altında sağladıkları istihdam oranında maksimum 60 bin TL’ye kadar destek alabilecekler. İmalat yapanlarda ise destek rakamı 360.000 TL’ye çıkıyor. Kuruluş desteği ve istihdam desteğinin yanı sıra ileri girişimci makine teçhizat ve yazılım desteği %75 olarak belirlendi. Düşük teknoloji düzeyinde 100 bin TL, orta ileri teknoloji düzeyinde 200 bin TL, ileri teknoloji düzeyinde 300 bin TL’ye kadar imalatçılar destekten yararlanabilecek. Yeni girişimci imalatçıların bunun için iş planı hazırlamaları gerekiyor.” dedi
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNDE UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI
KOSGEB’in yapmış olduğu yeni düzenlemeye de değinen Demir, KOSGEB, oluşturduğu e-Akademi sistemi ile girişimcilik eğitimini sanal ortama taşıdı. Girişimci adaylarıe-Devletportalı üzerinden giriş yaparak yeni sistem sayesinde dersleri internet üzerinden de alabilecek. Uzaktan eğitim ile birlikte sınıf ortamında verilen örgün girişimcilik eğitimi de devam edecek.Şimdiye dekuygulamalı girişimcilik eğitimleriniyetkilendirilen kurum ve kuruluşlargerçekleştiriyordu. Bundan sonra eğitimler KOSGEB web sitesi üzerinden de verilmeye başlandı. Yeni sistemdeanlatımlı ders videoları, interaktif veetkileşimli ders içerikleri, e-kitap vesınav soruları yer alacak.Girişimciadaylarımız,eğitim müfredatı olarak hazırlanan KOSGEB Girişimcilik El Kitabı'na da KOSGEB e-Akademiüzerinden mobil telefonları, tabletleri ve bilgisayarları aracılığıyla istedikleri zamanulaşabilecek. Programı tamamlayangirişimci adayları eğitime katılım belgelerinionline olarakalabilecek. Bu belgeye sahip olanlarda iş modelleri çerçevesindeyeni girişimci programıkapsamındakidesteklerdenyararlanabilecek. 
Hayalindeki projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciadaylarıtanımlanmış bir zaman dilimi ve mekan ihtiyacı olmaksızın e-Akademi sistemi ileistediklerinde eğitim alabilecek. Dersleri tamamlayanlar için elektronik ortamda bir sertifika oluşturulacak. Kişiye özel ve doğrulanması mümkün olan sertifika, girişimci adayları tarafından bastırılıp kullanılabilecek. Böylece girişimci adayları, aynı gün eğitimini tamamlayıp sertifikasını alabilecek ve aynı gün işini kurabilecek’’dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER