"45 TALEPTEN SADECE 5 TANESİ YERİNE GETİRİLDİ."

"45 TALEPTEN SADECE 5 TANESİ YERİNE GETİRİLDİ."

"45 TALEPTEN SADECE 5 TANESİ YERİNE GETİRİLDİ."

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, Alaplı Belediyesine,2016 yılında İlçenin eksikleri ve yapılması gerekenlerle ilgili 48 maddelik talep sunduklarını ancak bu taleplerden sadece 5 tanesinin yerine getirildiğini bildirdi.
Korkut, Alaplı Belediyesi Meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında,Alaplı Belediyesi tarafından ilk defa Kent Konseyinin çalışmalarını sürdürebilmesi için 2 Bin Lira bütçe ayıldığını söyledi.
Belediyemizden yer talep ettiklerini ancak bu talebin henüz yerine getirilmediğini ifade eden Korkut, şöyle konuştu:2016 yılında Alaplı Belediyemize 48 maddeden oluşan istek ve taleplerin yer aldığı dosya sunduk. Bu taleplerden sadece 5 tanesi yerine getirildi. Kaymakamlığımıza ise sunduğumuz 63 maddeden oluşan isteklerimizden 17 tanesi yerine getirildi.Gecen yıl belediyemiz tarafından ilk defa Kent Konseyine çalışmalarını sürdürebilmesi için 2 bin lira bütçe ayrıldı. Kapalı pazaryerinde Alaplı Belediyesi tarafından büyük bir çalışma başlatıldı. Bu çok güzel bir şey, pazaryeri orada kalacaksa şuanda görünen odur ki oranın daha modern bir hale getirilmesi ve vatandaşların alışverişlerini daha rahat yapabilmesi için çok önemliydi. Sahilimizdeki yapılan çalışmaları biliyoruz. Mahallelerimizde çocuk parkı ve halı sahalar yapıldı. İlçemizde özel halk otobüsleri kent kart sistemine geçti. Şehir içinde engelli kardeşlerimize belirli indirimler yapılmakta olup bazı engelli arkadaşlarımız da tamamen ücretsiz yararlanmaktadır. Ancak Ereğli-Alaplı arasında engellilere kolaylık sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.Bununla ilgili Kent Konseyi olarak bir çalışma yürütüyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER