Kudüs ABD'den büyüktür...

Kudüs ABD'den büyüktür

Kudüs ABD'den büyüktür...

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğiyle, Kudüs ABDden Büyüktür başlıklı konferans düzenledi.
Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelikin sunum yaptığı konferansa öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetli konuklar katılım gösterdi.
Akçakoca Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, konferansın Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ile ortaklaşa yapıldığını belirterek Kudüsün İslam dünyası için öneminin bir Müslüman olarak kendisini ilgilendirdiğini ifade etti. Birlikten kuvvet doğar şiarından hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Faikoğlu, Kudüsün tüm Müslümanlar için tekrar birleşme noktası olması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.
Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlunun ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, Kudüsün tarihi hakkında bilgiler vererek, Haçlıların Kudüsü işgal etmek için gerçekleştirdikleri saldırıların hala devam ettiğini vurguladı. İsrailin Kudüsü başken ilan etmesi ve ABDnin de bunu kabul etmesinin büyük bir infiale neden olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Çelik, Eyyubi Devleti Hükümdarı Selahaddin Eyyubinin, Osmanlı Devleti Padişahı Yavuz Sultan Selimin ve günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın aynı hassasiyetle Kudüse yaklaştığını ve bu hassasiyetin Müslüman olan herkesin kırmızı çizgisi olduğunu özellikle belirtti.
Kudüsün üç semavi din için önemine değinen Çelik; saygı, hoşgörü ve birlikte yaşama ruhunun tekrar Kudüsten tüm insanlığa sirayet etmesi temennisinde bulundu. ABDnin üç farklı dinden insanların bir arada yaşamalarını sağlayacak politikaları geliştirmesinin aksine, bu insanlar arasına fitne ve nifak tohumları attığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hüsrev Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geçmişten getirdiği birikim ve öngörüsü, bu hareketi boşa çıkartmıştır. Bu durumun en somut örnekleri, İslam İşbirliği Teşkilatının ve sonrasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun almış olduğu karardır. şeklinde konuştu.
BMnin almış olduğu bu kararla, ABDnin kararını tanımadığını ve Kudüsün ABDden ve ABDnin kararlarından da önemli olduğunu vurguladığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Çelik, geçmişi, geleneği olan ve üç semavi din için kutsal sayılan Kudüsün büyüklüğünün ve öneminin coğrafi sınırlar üstünde düşünülmesi gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.
Konferans, öğrenciler Ayşegül Öztürk ve Burak Çapaklının konuşmacılara Rektörlük tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER