Roman vatandaşlara iş kapısı aralandı...

Roman vatandaşlara iş kapısı aralandı

Roman vatandaşlara iş kapısı aralandı...

Roman vatandaşlara iş imkanı oluşturulması ve meslek kapısı açılması amacıyla İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ortaklığında düzenlenen kurs sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan kadın kursiyere bugün düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Roman vatandaşları istihdama kazandırmak amacıyla Çamköy, Akpınar Mahallelerinde açılan biçki dikiş kursu sona erdi. Kursu tamamlayan kursiyerlere belgelerini vermek amacıyla tören düzenlendi. Törene İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin kurs hocaları ve kursiyerler katıldı.
İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, bu kursta aldıkları eğitimlerin kursiyerlere iş hayatında çok faydalar sağlayacağını söyleyerek, belki de ileride kendi işlerinin patronu olabileceklerini dile getirdi.
Düzce Halk Eğitim Müdürü İlhan Çetin de, Akpınar ve Çamköy Mahalleleri muhtarları ve Romanlar Derneğinin ortaklaşa talebi ile Roman Vatandaşların istihdama katılması amacıyla böyle bir kurs düzenlendiğini söyledi, 3 aylık kursu vatandaşların başarıyla tamamladıklarını belirtti.
Konuşmalar sonrasında kursları başarıyla bitiren kadınlara belgeleri hayırlı olsun dilekleri ile takdim edildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER