En Güzel Çilekli Pasta...

Kdz.Ereğli Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği kutlamaları tüm coşkusuyla sürüyor. En Güzel Çilekli Pasta Yarışması Amfi Tiyatro’da yapıldı. 

En Güzel Çilekli Pasta...

EN GÜZEL ÇİLEKLİ PASTA İÇİN YARIŞTILAR

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Jüri üyeliğini İlçe Tarım personellerinden İlhan Nadir Günata (Mühendis), Tülin Dağalp Bayram (Yüksek Gıda Mühendisi) ve İlker Yarbaşı (Mühendis) yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı En Güzel Çilekli Pasta Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Dernek Başkanı Şaban Çetinkaya yarışma öncesi yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

‘’Her yıl Osmanlı Çileğini bir adım daha ileriye taşımak için etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de pasta yarışması. Mutfağımız da yapılan pastalarımızı yarıştırmaya karar verdik. Amacımız Osmanlı Çileği’ni Ereğli’mizde ve Bölgemizde hak ettiği noktaya ulaştırmak. Önümüzdeki senelerde tonlarca yetiştirmek.’’

OSMANLI ÇİLEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Osmanlı Çileğine çok önem verdiklerini vurgulayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, ‘’Göreve geldiğimizden beri Osmanlı Çileği’ni ilçemizin en önemli değeri olarak kabul ettik. Osmanlı Çileği’nin yeteri kadar önemsenmediğini, yeteri kadar çalışılmadığını gördük. Belediyede ve farklı çalışma birimlerimizde bu konu üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Geldiğimiz nokta yeterli değil. Osmanlı Çileği, bir tek ilçemizde olmakta…’’ 

DESTEĞE HAZIRIZ

Aromasıyla, sağlığa kattığı yararı ile önemi fazla. Kazanmamız lâzım. Bizler samimiyiz. Bizler desteği vermeye hazırız. Osmanlı Çileği’nin hak ettiği noktaya gelmesi için ne gerekiyorsa bugün de yarın da hazır olacağımızı söyleyebilirim. Ereğli’deki pastanelerde böyle çilekli pastalardan olması lâzım.’’ Dedi. Başkan Uysal, konuşmasını tamamlarken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla katılımcıların bayramını kutladı. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yarışmaya katılan 15 kişi, yaptıkları pastalardan; Görünüm, Sunum, Tat, Malzeme kategorilerinden puanlar aldı. Yarışmacılar, tek tek pastalarını jüri üyelerine sunarak, tariflerini anlattı.

Seval Koyuncu, Binnur Doğan, Naciye Dilaver, Hatice Ayvaz, Perihan Seven, Nihal Aruz, Ayça Öztürk, Dilek Dilaver, Emine Karanfil, Çağla Doğan, Esra Arslan, Meryem Kandil, Rabiya Odabaşı, Şule Ayyıldız ve Betül Akbaş’ın katıldığı yarışmanın sonucu 21 Mayıs Pazar günü Kestaneci Piknik Alanında yapılacak piknikte, düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER