Türk Metal Sendikası otobüsü devrildi. Ölü ve yaralılar var

Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan otobüs Bursa'nın İnegöl ilçesinde devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var.

Türk Metal Sendikası otobüsü devrildi. Ölü ve yaralılar var

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 22.Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliklerine katılmak üzere Bursadan Ankaraya giden otobüs kaza yaptı. Meydana gelen kazada 7 kadın hayatnı kaybetti. 34 kişi yaralandı.

Mezitler mevkisinde yaşanan kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ile çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

 ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 22.Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliklerine katılmak üzere Bursadan Ankaraya gelen kadın emekçilerimiz elim bir trafik kazası geçirdi. Maalesef ilk belirlemelere göre 5 kadın dava arkadaşımızı trafik terörüne kurban verdik. 35 arkadaşımızda yaralı durumda. Ben de Bursaya olay yerine doğru gidiyorum. Acımız tarifsiz,çok büyük. Başımız sağolsun. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pevrul Kavlakı telefonla arayarak, hayatlarını kaybeden işçiler için taziye dileğinde bulundu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de yaşanan kaza sonrası paylaştığı mesajında;

Bursanın İnegöl ilçesi yakınlarında, Ankaradaki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 7 kadın işçimizin hayatını kaybetmesi, 34 işçimizin de yaralanması, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamaya hazırlandığımız günün öncesinde hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur.
Kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allahtan rahmet, ailelerine, Türk Metal Sendikasına, dost ve akrabalarına başsağlığı, yaralı işçilerimize de acil şifalar dilerim. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER