Ereğli Belediyesi’nin 2019 bütçesi açık verdi…

Kdz. Ereğli Belediyesinin 2019 tahmini bütçesi açık verdi. Açık borçlanma ile kapatılacak…

Ereğli Belediyesi’nin 2019 bütçesi açık verdi…


Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısının 5’inci oturumu AKM Nikâh Salonunda gerçekleştirildi.
Bütçenin görüşüldüğü oturumda, CHP Grubu ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal arasında yine tartışmalar yaşandı.
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2019 yılı tahmini gelir-gider bütçesinin tartışılıp oylandığı toplantıda, 2019 yılı tahmini gider bütçesi 172 milyon 682 bin lira olarak belirlendi. Gelir bütçesi ise 160 milyon lira. Aradaki 12 milyon 682 bin liralık farkın da borçlanma ile kapatılması öngörüldü.
Bütçe tartışmalarında CHP Grubu ile Başkan Uysal arasında polemik yaşandı. CHP grubundan Özkan Özyağcı, 2018 yılı yatırım giderlerini eleştirdi.
Alaplı Belediyesi’nin 2018 yılında 35 milyon lira bütçesi olduğunu hatırlatan Özyağcı, buna rağmen ilk 8 ayında 6 milyon liralık yatırım yapıldığını, oysa Ereğli’nin ise 169 milyon lira bütçesinin bulunmasına rağmen 5 milyon 258 bin liralık yatırım yapıldığını hatırlatarak, “Peki bu para nereye gitti?” dedi.
Paranın belediyede bulunan fazla personele gittiğini iddia eden Özyağcı, “Ereğli bitmiş!” şeklinde konuştu.
Özyağcı’ya cevap veren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Ereğli Belediyesi gibi Türkiye’de yatırım yapan başka bir belediye olmadığını iddia etti ve belediye bünyesine alınan araçları, Atatürk Anıtı çevresindeki mermerleri, sahilde açılan kafeleri ve spor parkını örnek göstererek, Potbaşı’nda bulunan şantiyenin taşındığını ve trafik düzenlemesinin yapıldığını söyledi.
CHP’li Nezih Anıl ise araç satın alınmasının avantajlı olmadığını savunarak, araç kiralayan büyük şirketlerin CEO’larının aptal olup olmadığını sordu ve “Onlara sizi önerelim sizinle yer değişsinler” dedi. 

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 12:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
çekiç
çekiç - 5 yıl Önce

bu CHP gerçekten lanetlşymiş bu nedir yahu her hizmete yok demek

SIRADAKİ HABER