KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Temmuz ayı 2. meclis toplantısında,  belediyenin yaptırımlarına karşı Erdemir’in yürütmeyi durdurma kararına ilişkin olarak, “Bizim her şeyimiz açık ve net. Toker bey iki günde çözerim demişti. Sizi barışla toplantı masasına çağırıyorum. Ben de olmayacağım korkuyorsanız. Beni frankeştayn gibi görüyorlar. Teknik elemanınızı gönderin, siz de zor durumda kalmazsınız. İki saatte bunu çözeriz ama siz masaya gelmiyorsunuz. Masaya gelin bu işi çözelim” dedi.

Posbıyık, Temmuz Ayı Belediye Meclisi toplantılarının ikinci birleşiminde yaptığı gündem dışı konuşmada, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ile yemekte görüştüğünü ama aradan aylar geçmesine rağmen hiçbir cevap alamadığını belirtti.

Posbıyık şöyle dedi:

“Şimdi OYAK’a çağrı yapıyorum. Beni şu anda izlediklerini biliyorum. Şehir dışına çıktığımda her yerde takip ediyorlar. Onun için sözlerime dikkatle net bir şekilde söylüyorum:

Bir son dakika haberi geldi. Erdemir’e açtığımız ceza müeyyidelerinden yürütmeyi durdurma kararır gelmiş. Bu doğal bir iş. Çünkü hakim beyin istediği bilgiler var. Çünkü bu şikayet dilekçesini yazan Erdemir Hukuk Direktörü gelişigüzel laflar yazmış. Yapı sınırlarında hata var diyor. Sen nereden biliyorsun. Yerinde inceleme yapılmamış diyor. Dört buçuk ay tesisatlar, bilgisayarlarla fabrika içinde incelemeler yaptık. Devlet zamanında yapılan yapıları diyor, o zaman ruhsat alındı. Kok fabrikasına her şeyle ruhsat almışlardı, kanunsuz hiçbir işleri yok. 2009 metrekare alana ruhsatalınmış. Sen bunun yanına 14 bin metrekare ilave etmişsin. Bir evvelki ruhsat hükümsüz hale geldi.

Örnek mi istiyorsun. TMS, CBS buralarda böyle. Birinci Yüksek Fırın Ayşe’ye yaptığınız ilavelerle ruhsatları hükümsüz hale getirdiniz. Öyle mesnetsiz laflarla yola çıkmayın. Sonra sadece birincisinden bahsediyorsunuz. Sizin iddianıza göre 139 milyon, bizim iddiamıza göre 143 milyon. Bu verildi. OYAK Yönetimi sadece bunu biliyor. KAP’a çıkınca ulusal basın bunu biliyor. Daha sonrakileri KAP’a niye bildirmediniz. 23 6 2020’de gelen ceza KAP’a niye bildirilmedi. İlla bunu ulusal basına mı bildirmemiz lazım KAP’a bildirmemiz için. OYAK Genel kurulunda büyük tepkiler aldınız, bir de bunları bildirirsek iyice zor durumda kalırız diye mi bildirmediniz.”

“BENİ FRANKEŞTAYN GİBİ GÖRÜYORLAR”

Adalete güveniyoruz, neticeyi alacağız, Yürütmeyi durdurma kararı alındı. Hakim beyin bize soracağı sorular var. Bunlara cevap vereceğiz. Bizim her şeyimiz açık ve net. Toker bey iki günde çözerim demişti. Sizi barışla toplantı masasına çağırıyorum. Ben de olmayacağım korkuyorsanız. Beni frankeştayn gibi görüyorlar. Teknik elemanınızı gönderin, siz de zor durumda kalmazsınız. İki saatte bunu çözeriz ama siz masaya gelmiyorsunuz. Masaya gelin bu işi çözelim. Daha arkada neler var neler?  Sayın Avukat, o dilekçeyi yazan avukat. Biz elektriği kendi öz üretimimizden üretiyoruz demiş.. Satın almıyor musunuz? Gelin masaya bizim parada gözümüz yok. Bizim için yazı yazmış, Halil Posbıyık’ın parası yok, maaşları ödeyemiyor demiş. Yarın senin OYPA’ya ödediğin maaşlardan fazla ödüyorum. İkramiye de ödüyorum. Eskiden Erdemir’e girmek için çalışırlardı, şimdi belediyeye girmeye çalışıyorlar.  Benim paraya ihtiyacım yok, adalete ihtiyacım var. Ereğli’ye tepeden bakma eylemine karşı gelişim var.”

“AVUKATA YAZIK DEĞİL Mİ?”

Bundan sonraki yol haritası konusunda da konuşan Posbıyık “Avukat öz üretiminden üretiyoruz demiş, biz satın aldığını ispat ettik. Avukata yazık değil mi? Bu cezalarda zora gireceksiniz. Size izaha davet yazısı gönderdiler. Bunun süresini bekliyoruz. Dosyaları ortaya çıkaracağız. Bundan sonra daha çok raundlar var.” Dedi.

“MASAYA GELİRSENİZ BU İŞLERİ ÇÖZERİZ”

Posbıyık insanların eskiden eylemlere katılmakta gönülsüz davrandıklarını belirterek şunları söyledi. “ Şimdi telefonlarım susmuyor, eyleme hazırız diyorlar. Bu iş bitmedi, bu iş böyle bitmeyecek. Dolayısıyla biz hukuka, adalete inanıyoruz. Cumhuriyet mahkemelerine inanıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararını çok önemsemiyoruz çünkü haklıyız. Birinci Partiyi KAP’a bildirdiniz, diğer dört partiyi niye bildirmiyorsunuz. Üst kademelerden bize biraz nefes aldırın diye benim personelime telefon geldi. Yine bizi kandırmaya çalışıyorsunuz. Bunun cevabı ne olacak? Önümüzdeki pazartesiden itibaren ekiplerimi tekrar içeri sokup nerede kaçak inşaat varsa, bunların tespitini yapıp, mühürleme yapıp tekrar savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ama tekrar ediyorum, masaya gelirseniz bu işelri çözeriz. Ereğli halkının hakkını vereceksiniz.  İşçi maaşını, ikramiye ödemek için sizin paranıza ihtiyacım yok. Onları yazarken utanır insan. Sizi ciddiyete davet ediyorum.”

"AMA BAŞARAMADIK"

Posbıyık, belediye sınırları içerisinde bulunan sit alanlarının korunması amacıyla imar planlarının yapılmasını öngeren ve komisyondan geldiği haliyle kabul edilen gündem maddesinin ardından yaptığı değerlendirmede Ak Partili milletvekilleri ve meclis üyeleriyle zaman zaman yaşanan karşılıklı eleştirilerin siyasetin bir gereği olduğunu ancak Alamdar Gemisi’nin Zonguldak’ın ortak değeri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Zaman zaman eksiklerimiz oluyor, milletvekillerinin eksikleri oluyor. Onlar bizi tenkit ediyor. Biz onları, sizi tenkit ediyoruz. Bu son derece doğal. Çünkü hepimiz siyasi yerlerdeyiz ve eleştiriler olacaktır. Ama ne olursa olsun milletvekillerimiz, başkanlarımız, il başkanları, ilçe başkanları hepsi bizim canlarımız, kardeşlerimiz. Zonguldak ve ilçelerine c anlarıyla, kanlarıyla hizmet vermeye çalışan insanlar. Biz böyle bakıyoruz.

Burada izin verirseniz Ak Parti ve CHP Zonguldak milletvekillerine bir seslenişte bulunmak istiyorum. Dünkü konuşmamda söylemiştim. Alemdar Gemisi müzeler dalında ödül aldı. Bu çok sevindirici bir olay. Tam da 100. kurtuluş yıl dönümüze rastladı. Ama bizim esas sıkıntımız şu. Kurtuluş Savaşı’nın ilk deniz savaşında Alemdar Gemisi büyük yararlılıklar göstermiş. Kurtuluş Savaşı’nın ilk deniz savaşı Alemdar Gemisi’yle Fransızlar arasında olmuş. Yine ilk şehit bu savaşta Recep Kahya ile verilmiş. Daha sonra mürettebatın Fransız askerlerini esir alması neticesinde Fransızlar Mustafa kemal’e, Ulusal Hükümete müracaatta bulunuyor. Askerlerinin bırakılmasını istiyorlar. Bir anlaşma imzalanıyor. Cumhuriyet tarihinde Mustafa Kemal ilk anlaşmayı Ereğli’deki Alemdar Gemisi için imzalıyor.

Ama ne yazık ki Zonguldak’ın bir değeri olan, Çaycuma’nın da, Devrek’in de, Gökçebey’in de bir değeri olan Alemdar Gemisi’ne bir madalyayı hala alamadık. Bu konuda uğraşan çok değerli arkadaşlarımız oldu bizden önce. Ak Partililerden, CHP’lilerden, MHP’lilerden… Ama başaramadık.”

“BU TARİHİ BİR KONU”

Posbıyık konunun siyasete alet edilemeyecek tarihi bir konu olduğu vurgusunu yaparak Zonguldak milletvekillerine şöyle seslendi:

“Bu siyasi bir konu değil. Tarihi bir konu. Tarihte yerini almış çok önemli bir konu. Şimdi meclis üyelerim bana izin verirse başta Sayın Polat Türkmen, Sayın Hamdi Uçar, Sayın Ahmet Çolakoğlu, Sayın Ünal Demirtaş, Sayın Deniz Yavuzyılmaz’a meclis üyeloerim ve çalışma arkadaşlarım, hatta bütün Ereğli adına sesleniyorum. Lütfen siyaseti bir yana itip Ereğli davasında, destanlar yazan Alemdar Gemisi noktasında bir araya gelip beşli bir önergeyi meclise sunmak suretiyle, bizden de ne emrederseniz yanınızdayız. Ankara’ya gelin derseniz Ankara’ya geliriz. Daha önce 50 bin imza toplandı bildiğim kadarıyla… Lütfen sizlerden bu tarihi vakayı bir madalya ile onurlandırmanızı istiyoruz. Bu onur, beş milletvekilimize ait olsun. Biz arkadan desteklerimizi verelim. Sizleri alkışlayalım.

Buradan ısrarla, tekraren söylüyorum. Lütfen siyaseti bırakıp beş tane Zonguldak milletvekili aslanlar gibi bir araya gelip yüce meclisimize önerge versin. Bunu Ereğli halkı adına, meclis üyelerimiz adına milletvekillerimizden rica ediyoruz. Bu talebimizi geri çevirmeyeceklerine ve gereğini yapacaklarına gönülden inanıyoruz. “

KORKMAZ DESREKLEDİ

Posbıyık’ın ardından konuşan Ak parti Belediye Meclis üyesi Numan Korkmaz da öneriyi desteklediğini dile getirerek, bu konuda adım atmak için vekillerle Ereğli’de bir araya gelinmesi önerisinde bulundu.

Korkmaz’ın açıklaması üzertine Posbıyık, “siz de benim bir meclis üyem sayılırsınız bu görevi de siz yerine getirin. Bir yemek olur, kahvaltı olur, toplantı olur, vekillerimizi Ereğli’de ağırlayalım, konuşalım. Siz bu ortamı sağlayın biz gerekli desteği vereceğiz” dedi.P

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Posbıyık’ın gündem dışı konuşmasının ardından yoklama yapıldı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yapılan görüşmeler neticesinde ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ilişkin öneri imar komisyonuna gönderildi.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin trafo alanı tadilatına askı süresi içinde yapmış olduğu itiraza ait komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2019 Mali Yılı Kesin Hesabına ait komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2020 Mali Yılı Gelir tarifesinde değişiklik ve ilave yapılmasını öneren komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Son gündem maddesin de ise belediye sınırları içerisinde bulunan sit alanlarının korunması amacıyla imar planlarının yapılmasını öngeren komisyon raporu oy birliğiyle kabul edilerek Temmuz ayı toplantısı tamamlandı.

Başkan Posbıyık, alınan karar gereği meclisin tatile girdiğini ve önümüzdeki ilk toplantının Eylül’de yapılacağını belirterek toplantıyı kapattı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 16:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 4 yıl Önce

Posbıyık başkan. Ereğli topyekün seni destekliyor. Geri adım atma.

SIRADAKİ HABER