Odamızın çehresini değiştireceğiz

Odamızın çehresini değiştireceğiz

Odamızın çehresini değiştireceğiz

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, "Tüm kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda Nisan ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından göreve gelen Arslan Keleş ekibi ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve bazı meclis üyelerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında "Davamız Ereğli davasıdır" diyerek Ereğli menfaatleri doğrultusunda her türlü görüşe açık olduklarını ifade etti.
Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından yoğun bir ziyaret trafiği yaşadıklarını belirten Keleş, kendilerinin de ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ettiklerini hatırlattı. Hisarcıklıoğlu'nun kendileri için çok önemli bir kişi olduğunu ifade eden Keleş, kendisinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Dış İlişkiler Komisyonu görevine seçildiğini, Ereğli TSO'nun bu anlamda ilk kez görev aldığını ifade etti.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının 7 meslek grubundan oluştuğunu hatırlatan Keleş, her meslek grubunun kendi komite toplantılarını düzenli olarak gerçekleştirdiğini ve toplantılardan çok verimli sonuçlar çıktığını belirtti.
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, istihdam sağlayan aktif müteahhitlerle kahvaltıda bir araya geldiklerini hatırlatan Keleş; müteahhitlerin dernekleşme yönünde karar alındığını ifade etti.
Ereğli'nin bir ticaret şehri olduğunu ifade eden Keleş, "Biz de bu anlamda Odamızın çehresini değiştirmeye çalışacağız. Hem içeride hem de dışardan bunu yapmak istiyoruz. Kalkınma Bakanlığı'na çeşitli alanlarda proje hazırlamak üzere Odamızda Dış Ticaret Uzmanı istihdam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Keleş, yeni sistemin çok daha iyi olacağını düşündüğünü belirterek, "Ülkede bir ekonomik sıkıntı varmış gibi gösteriliyor. Ticaret Bakanının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden çıkması bizim için büyük bir avantajdır. Bu avantajı şehrimizin menfaatine en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerden çok büyük bir beklenti oluştu, bu beklentileri karşılamak için de aksiyona hazırız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER