HAMDİ UÇAR “KİMSE, GELİN-GÜVEY OLMASIN”

Uçar, “Şimdi zaman zaman yerel basında yada bir takım çevrelerde ilçe belediye başkan adayları ile ilgili bazı açıklamaları haberleri okuyoruz ve görüyoruz ama bunların asparagas haberler olduğunu bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HAMDİ UÇAR “KİMSE, GELİN-GÜVEY OLMASIN”

gundemeregli.com-30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasette tüm gözler AK Parti’nin Ereğli ve Alaplı ‘da belirleyeceği isme çevrilirken, bu isimlerin kim olacağı konusundaki belirsizlik ise sürüyor.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift’in ardından AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’da bu sürecin 10 günü aşacağı görüşünü yinelerken,  kimsenin kendi kendine gelin güvey olmamasını istedi.

 Bir isim zikretmenin, bir ismin ön planda olduğunu söylemenin ne kendilerinin haddine, nede bir başkansın haddine olmadığını kaydeden Uçar, bu konusunda söylenenlerin ve yazılan her şeyin asparagas olduğunu savundu.

Diğer yandan kamuoyunda Ereğli ve Alaplı gündemini meşgul eden AK Parti belediye başkan aday adayları ile ilgili farklı isimler gündemdeki sıcaklığını korurken, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar yaptığı açıklama ile tartışmalara yeni ve farklı bir boyut kazandırdı.

Uçar, “Zonguldak’ın tüm ilçelerinde anketlerimizi temayüllerimizi bitirdik, tamamladık.  Nihai kararı vermek için bir haftalık, 10 günlük süreç var. Onları bekliyoruz ondan sonra beldelerimize geçeceğiz. 10-15 gün içerisinde hepsi tamamlanmış olur.” dedi.  Son zamanlarda gündemi meşgul eden açıklamalarla ilgili olarak ise Uçar,  “Şimdi zaman zaman yerel basında yada bir takım çevrelerde ilçe belediye başkan adayları ile ilgili bazı açıklamaları haberleri okuyoruz ve görüyoruz ama bunların asparagas haberler olduğunu bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

-------AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Belediye Başkan adayları ile ilgili uzun zamandır ilk kez açıklamada bulundu.

Uçar, Gündem Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada adaylar konusunda belirsizliğin devam ettiğini de belirterek,  bu konunda yazılan, söylenen her şeyin asparagas olduğunu açıkladı.

ADAYLARA EŞİT MESAFEDEYİZ

Şu an için aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve tüm adaylara eşit mesafede olduklarını ifade eden Uçar, “Adaylardan ibre şu isimden yana, ya da bu isimden yana demek burada bir isim zikretmek bir ismin ön planda olduğunu söylemek ne bizim haddimize, nede bir başkansın haddine. Çünkü saygısızlık etmiş oluruz. Tüm aday adaylarımız eşit şartlarda yarışıyor.” şeklinde konuştu.

HABERLER ASPARAGAS

Tüm İlçe Belediye Başkanlarının muhtemelen aynı gün açıklanacağını kaydeden Uçar şunları söyledi:

“Şimdi zaman zaman yerel basında yada bir takım çevrelerde ilçe belediye başkan adayları ile ilgili bir takım açıklamaları haberleri okuyoruz ve görüyoruz ama bunların asparagas haberler olduğunu bilinmesini istiyoruz. Şimdi ilçelerimizle ilgili anketlerimizi temayüllerimizi bitirdik, tamamladık.  Nihai kararı vermek için bir haftalık, 10 günlük süreç var. Onları bekliyoruz ondan sonra beldelerimize geçeceğiz. 10-15 gün içerisinde ilçe ve beldelerimiz dahil tüm adaylarımızın hepsi tamamlanmış ve açıklanmış olur.

İLK ÖNCE İL BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLANACAK

Muhtemel hepsi aynı günde açılanacak.  Belediye Başkanlıkları için ibre şundan ya da bundan yana diyebileceğimiz bir isim yok. Türkiye genelinde tüm İl Belediye başkanlarını açıklamadığımız müddetçe ilçe belediye başkanlarımızı açıklamamız söz konusu değil. Önümdeki günlerde ya da hafta sonu ilçelerimizle ilgili peyder pey açıklamalar başlayabilir.  Zonguldak’la ilgili Milletvekillerimizin görüşleri, teşkilatlarımızın görüşleri raporları bitmiş değildir.  Önümüzdeki hafta içi ya da hafta sonu gibi bizde görüşlerimizi açıklayıp, raporlarımızı verdikten sonra genel merkez nihai kararı elbette verecektir. 

10-15 GÜN SÜRER

Her seçim dönemi buna benzer spekülasyonlar olabiliyor. Her aday kendine göre potansiyeldir. Burada bir isim zikretmek bir ismin ön planda olduğunu söylemek ne bizim haddimize, nede bir başkansın haddine. Çünkü saygısızlık etmiş oluruz. Tüm aday adaylarımız eşit şartlarda yarışıyor. Nihai karar verilecek birden fazla aday adayı olan yerlerde sonuçta bir aday olacak. Yazılan çizilen her şeyin yanlış olduğunu ve tüm aday adaylarımızın eşit olduğunu söyleyeyim. 10-15 gün sonra netleşir.

BELDELERİMİZİ BELİRLİYORUZ

Bugün de beldelerimizle ilgili teşkilat temayül yoklamaları yapıyoruz. Yazılan çilen söylenen hiçbir şey doğru değildir. Biz çıkacak adaya herkesin saygı göstermesini istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cafer Mutlu
Cafer Mutlu - 10 yıl Önce

Onun için mi, Alaplı´da iki, Ereğli´de 4 adayı ANKETLERE YAZMADINIZ. HAKİKATEN, HER ADAYA EŞİT MESAFEDESİNİZ.... BRAVO.... KAYBEDİNCE KİM KİME EŞİT MESAFEDE İMİŞ GÖRÜRSÜNÜZ....

Ziya
Ziya - 10 yıl Önce

Bu laflar anlaşılan Murat Başkana...iyi madem kardeşim sanki varya ereğlide seçimi kazancak 50 tane adayınız var onlar arasında seçim yapıyorsunuz..2 dönem ereğlide cevat kır ve yüksel balcıyla şansınızı denediniz ne oldu hüsran..Murat Sesli gibi bir fırsat çıkmış karşınıza şu söylediğin laflara bak il başkanı Murat Sesliye karşı niye bu kadar önyargılısın soruyorum sana mevcut aday adayları arasında en yüksek oyu yüzde 14 oyla Hüseyin Uysal aldı. Murat Sesliye en yakın adaya dahi Murat Sesli yüzde 50 fark atmış temayülden bu adam çıkmış, el üstünde tutmanız gerekirken yok laf sokmalar yok haddinizi bilin mesajları falan hayırdır ya siz bu yüzden kaybediyorsunuz işte bu ilçede senelerdir chp bak nasıl tutuyo adayını laf söylettirmiyor

SIRADAKİ HABER