İşte sezon istatistikleri

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta sezon tamamlandı. Zonguldak Kömürspor Ligi 8. Sırada tamamlarken, Şampiyon İstanbulspor oldu.

İşte sezon istatistikleri

 

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 2016/2017 sezonunu 8. Sırada tamamladı.

3.Ligden bu sezon yükselme başarısı gösteren Zonguldak Kömürspor, 2.Lig’de Play Off umutlarını son 2 haftaya kadar sürdürdü. Kırmızı Lacivertliler, 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile 47 puan toplayarak 8. Sırada yer aldı.

2016/2017 Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta Şampiyon İstanbulspor oldu. Amed Sportif, BB Erzurumspor, Kocaeli Birlikspor ve Sivas Belediyespor Play Off oynamaya hak kazandı. Play Off maçları 4-8 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

DEPLASMAN KAYIPLARI ETKİLEDİ

Kırmızı Lacivertliler, Ligin 15.Haftası Keçiörengücü deplasmanında 2-1 kazandığı maçın ardından 6 deplasmandan galibiyet ile ayrılamadı. Dış sahada 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 16 puan toplayan Karaelmas, kötü bir grafik çizdi.

SON 5 HAFTA 1 GALİBİYET!

Ligde 27-29 haftalar arası üstsüte 3 galibiyet alan Zonguldak ekibi, Tepecikspor, BB Erzurumspor ve Anadolu Üsküdar galibiyetleri ile Play Off yolunda büyük moral depolamıştı. 30.Hafta Devrek İlçe stadında oynanan Play Off’lardaki rakibi Keçiörengücü maçı 0-0 tamamlanmış ve Kırmızı Lacivertliler büyük yara almıştı. Ardından oynadığı 3 maçtan da kayıplar yaşayan Kömürspor 5.Sıra ile arasında puan farkı açılmasına engel olamadı.

EVİNDE AZ YENİLEN TAKIMLAR ARASINDA

Zonguldak Kömürspor, yapımı süren Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’ndaki inşaat nedeniyle sahasından uzak kalarak, sezon boyunca maçlarını Devrek İlçe Stadında oynamak zorunda kaldı.

İç sahada oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik alan Kırmızı Lacivertliler yalnızca 2 kez kaybetti. Şampiyon İstanbulspor’a kaybeden Zonguldak Kömürspor, Play Off’lara kalan 4 takımı da Zonguldak’taki maçlarda mağlup ederek rakipleri puansız gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER