36 BİN 465 TL KAPTIRDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtıp “sahte para operasyonu yapacağız” yalanına inanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’den (ERDEMİR) emekli bir kişi 36bin 465 TL emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.

36 BİN 465 TL KAPTIRDI
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtıp “sahte para operasyonu yapacağız” yalanına inanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’den (ERDEMİR) emekli bir kişi 36bin 465 TL emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.

Olay 2 Nisan Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında Belen Yeni Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edindiğimiz bilgilere göre ERDEMİR emeklisi Mehmet E.’ye kendisini polis olarak tanıtan bir kişi emniyetten aradığını ve sahte para operasyonu yapmak için söylediği yere bankadaki parasını poşet içerisinde bırakmasını istedi. Dolandırıcı Mehmet E’den parayı önce Sarıkorkmaz Mahallesinde bulunan Safa Camisinin yanına bırakmasını istedi. Ancak dolandırıcı son anda parayı bırakacağı yeri değiştirerek Mehmet E.’yi Belen Yeni Sanayi Sitesi’ne yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat boyunca telefonunu açık tutan Mehmet E., bankada ki 36 bin 465 TL parayı çekerek Belen Yeni Sanayi Sitesi’nin giriş kapısına bıraktı. Mehmet E.’nin parayı bırakmasının ardından 14 BZ 273 plakalı otomobil ile gelen ve isminin Ayhan T. olduğu öğrenilen dolandırıcı poşet içerisindeki parayı alarak kayıplara karıştı. ERDEMİR emeklisi Mehmet E. Bağlık polis merkezine gelerek olayı anlattığında, dolandırıldığını öğrendi.

PARAYI BIRAKMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada ERDEMİR emeklisi Mehmet E.’nin Belen Sanayi Sitesi’ girişine poşet içerisinde parayı bırakma anı ve dolandırıcının 14 BZ 273 plakalı otomobil ile parayı alma anı sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yapılan araştırmada dolandırıcılık olayını gerçekleştiren Ayhan T.’nin daha öncede Adıyaman’da kontör dolandırıcılığı olayına karıştığı öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, kaçan zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER