´´Şenliklerin bütçesini kalem kalem kamuoyuna açıklayacağım´´

Kdz. Ereğli Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı,Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığından gerçekleştirildi.

´´Şenliklerin bütçesini kalem kalem kamuoyuna açıklayacağım´´



Kdz. Ereğli Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı,Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığından gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu´nda, yapılan toplantıda gündem dışı konuşan Uysal, ilk olarak Belediye tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri değerlendirdi.

Uysal, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının Ereğli’de gerçekleştirileceğini ve 12-14 Haziran tarihlerin de Oturarak Voleybol Şampiyonasının yapılacağını belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Osmanlı Çileği Kdz Ereğli Kültür Şenliklerimizi yaptık. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlki Engelliler Haftası gerçekten çok güzel dolu dolu geçti. Bunda da gayet kendimizi başarılı görüyoruz ama inşallah ileriki yıllarda daha güzel olması yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun yanında TÜBİTAK ve Milli Eğitimin destekleri ile Bilim Şenliğimizi yaptık, o da gayet güzel oldu.Daha sonra da final yaptık. Kültür ve sanat ve müzikal etkinlikler oldu, bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum, halkımızın da katılımlarından dolayı da şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİNİZDE EREĞLİ’DE FESTİVAL YAPMAYACAKTINIZ”

Başkan Uysal’ın Belediye Başkanı seçildiğinde festival yapmayacağını ve yapıldığı taktirde de kendi imkanları ile yapacağını hatırlatan CHP Grup sözcüsü Özkan Özyağcı ise şunları söyledi;“Belediye Başkanı seçildiğinizde Ereğli’de festival yapmayacaktınız, daha önce dile getirmiştiniz ancak ikinci yılda bu söylem yerini bulmadı, Ereğli’de festival yapıldı. Yaptığınız festivali Ereğli halkına biz kendi imkânlarımızla yapacağız dediniz anca görüyoruz ki; Ereğli halkından sponsorluk adı altında bağış toplamak suretiyle yapmaya çalıştınız. Söylemler ile eylemler birbirini tutmadı. Vakıflar Bankasına vatandaşlarımıza göndermiş olduğunuz şu sponsorluk mektubundaki biriken paraları eğitime harcanması için meclisten karar çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ HİÇBİR ZAMAN SİZİN SÖYLEMİNİZLE FESTİVAL, BİZİM SÖYLEMİMİZLE ŞENLİK YAPMAYACAĞIZ DEMEDİK “

Hiçbir zaman böyle bir etkinlik yapılmayacağını söylemediklerini belirten Başkan Uysal ise “Biz hiçbir zaman sizin söyleminizle festival, bizim söylemimizle şenlik yapmayacağız demedik. Bizim seçim kitapçığımızda şenliklerin olacağı yazıyordu. Sizlerin anladığı şekilde veya sizlerin yaptığı şekilde festival yapmayacağız dedik. Buradaki amaç; Kdz Ereğli’de şenlikler ya da festival adı altında üç gün sadece şarkıcı dediğimiz sanatçı gruplarının sahnede şarkı söyleyip de 1,5 -2 trilyon paranın verileceği festival yapmayacağız dedik. Biz dedik ki; Bu etkinliklerimizle biz halkımızı mahrum edemeyiz ama dolu dolu 1 aya yayacağız ve bütün alanlarda faaliyetlerimiz olacak dedik ve kendi yöremizin değerleriyle ortaya çıkacağız dedik. Maliyeti de çok düşük olacak dedik, bunun için Perşembe günü basın mensuplarına konu ile ilgili tek tek kalem kaç para harcandı, hani sizlerin harcadığı ile bizlerin harcadığını halk kıyaslasın diye Perşembe günü bu açıklamaları yapacağız” dedi.

BİZ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Biz şeffaf hesap verilebilir bir belediye sözü veriyoruz. Biz sözümüzün arkasındayız.  Evet o imzaların hepsi benim. Ben attığım imzanın arkasındayım, istediğim şeyi asla inkar etmedim. Sadece bankalara değil biz otomotivde, işadamlarına da yazdık. Arkasından bankalara veyahut bir kuruma telefon edip, ‘para vermeniz lazım’ gibi bir cümle kullanmadık. Biz dedik ki, ‘Kdz.Ereğli hepimizin yaşadığı bir şehir eğer bu şehirde ilçede güzel birşeyler olacak ise eğer bu ilçe ortak bir geleceğimiz diyorsak sorumluluk almak zorundayız’”  

Konuşmaların ardından gündemde yer alan 4 madde görüşülerek karara bağlandı.


Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER