AK Parti´de 26 Aday adayı başvuru yaptı

AK Parti´den Milletvekili Aday Adayı olmak isteyenler önceki akşam itibariyle son başvurularını yaptılar.

AK Parti´de  26 Aday adayı başvuru yaptı

AK Parti´den Milletvekili Aday Adayı olmak isteyenler önceki akşam itibariyle son başvurularını yaptılar. Ereğli bölgesinden 9, Zonguldak genelinden 26 kişi AK Parti´den Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26.dönem Milletvekili seçimleri öncesi AK Parti´de dün itibariyle başvuru süresi tamamlandı. Ereğli bölgesinden 9, Zonguldak genelinden 26 kişi AK Parti´den Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Ereğli Bölgesinden, AK Parti listesine girebilmek için 9 isim başvurdu.

25. dönem Milletvekili Faruk Çaturoğlu başta olmak üzere, 24. dönem Milletvekili Ercan Candan, AK Parti´nin çeşitli kademelerinde görev almış önceki dönem Milletvekili Aday Adaylarından Av.Saffet Bozkurt, AK Parti´nin önceki dönem İlçe Başkanlarından Mustafa Demiray, AK Parti´de yöneticilikte yapmış olan İşadamı Arslan Keleş, Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, AK Parti Önceki dönem İl Genel Meclis Üyesi Adayı Gazeteci Erol Acar, Eski AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerinden Ahmet Demir ve Nazım Cerrah aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Gazeteci Erol Acar ve Nazım Cerrah, AK Parti´nin başvuru ücreti almadığı ´Engelliler Kontenjanından´ aday oldular. Diğer Aday Adayları 5 bin TL başvuru ücretlerini yatırdılar.

Ereğli Bölgesinden aday olan Faruk Çaturoğlu, Av.Saffet Bozkurt, Ercan Candan, Mustafa Demiray, Arslan Keleş, İsmail Şentürk, Erol Acar, Ahmet Demir ve Nazım Cerrah´ın dışında Zonguldak bölgesinden de 17 isim başvuruda bulundu.

İşte o isimler;

Hüseyin Özbakır, Hasan Özgür Özen, Mehmet Salih Demir, İbrahim Cansız, Polat Türkmen, Bünyamin Bostancı, Akın Kaymak, Hamdi Uçar, Aytekin Celal Kazancı, Bayram Berber, Mithat Gülşen, Özcan Ulupınar, İbrahim Poyraz, Muharrem Sarıçam, Ahmet Demirci, İsmet Alpsoylu ve Cem Dereli.

FAZLI ERDOĞAN VE CELİL UZUN ADAY ADAYI OLMADI..

Kulislerde aday olacakları konuşulan 22.VE23.dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve AK Parti´nin eski İl Başkanı Celil Uzun adaylık başvurusunda bulunmadı.
Erdoğan  Aday adaylığı için başvuru yapmadım. Bizim zaten tüm bilgilerimiz partimizin genel merkezinde mevcut. Bize ihtiyaç duyulursa genel merkezimiz gereğini yapar dedi.

ADAYLAR MERKEZ YOKLAMASIYLA BELİRLENECEK

AK Parti merkez yoklamasıyla adaylarını belirledikten sonra 18 Eylül´de listesini YSK´ya teslim edecek. Bu süreye kadar kamuoyu yoklaması da yapacak olan AK Parti Genel Merkezi, aday adaylarıyla mülakatını da gerçekleştirdikten sonra, ihtiyaç duyduğu takdirde başvuruda bulunmayan isimler arasından da, kamuoyunun taleplerini dikkate alarak Milletvekili adayı gösterebilecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 10:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Galip Doğru
Galip Doğru - 9 yıl Önce

Ereğli genelinde sevilen isimlerden Av.Saffet Bozkurt´ta Zonguldak İl Teşkilatı´na giderek Aday Adaylığı müracaatını yaptı. AK Parti´nin kurulduğu günden bu yana başarı çıtasını en üst seviyeye çıkartmak için her türlü katkıyı ve çalışmayı yapan genç ,dinamik ve dürüst Saffet Bozkurt,a başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER