Izmirlioğlu, Huzurevinde ölümsüzleşti

Izmirlioğlu, Huzurevinde ölümsüzleşti

Izmirlioğlu, Huzurevinde ölümsüzleşti

Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde Merhum Hacıİbrahim İzmiroğlu anısına yaptırılan büst düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılış törenine Kdz. Ereğli Kaymakamı NazımMadenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge KomutanıDeniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, İbrahimİzmirlioğlu’nun kızı Yaşar İzmirli, Yeğeni Ahmet İzmirli, daire müdürleri, işadamları, Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, huzurevisakinleri, çalışanları ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kdz. Ereğli İzmirlioğluHuzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal şunları söyledi: “İnsanlar vardırfarkında bile olmazsınız yaşam içinde… Yer, içer gezer, gününü gün eder.Sıradan yani.. Göçer gider. İnsanlar vardır, her gün üreten, çalışan çevresineyararlı olmak için her şeyi yapan, İşte bizim Eğitim Dedemiz, Ereğli’ninyetiştirdiği en büyük değer Hacı Abimiz, İbrahim İzmirlioğlu 2. Söylediğiminsanlardan biriydi. O anlatılmaz yaşanır. Anlatmaya başlasak zaman yetmez. Bu törende biricik evladı; Yaşar İzmirli,gözüyle babasını anlatmasını ve şimdi onun işyerini, işlerini yürüten yeğeniAhmet İzmirli’den onun gözüyle HacıAbimizi anlatmasını isteyeceğiz. Rahmetli İzmirlioğlu, Ereğli’ye bıraktığıeserleriyle, adını taşıdığı Okullarıyla hep yaşayacaktır… Biz de İzmirlioğluHuzurevi’nde yaşayanlar ve hizmet verenlerle, hizmet alanların da bir şeyleryapması gerektiğine inanmıştık. Arayış içindeydik… Yaşlılarımızdan MustafaMerkan bir teklifle yanımıza geldiğinde hayır demek mümkün değildi. Hemen birkomisyon kurduk. Katkıları Derneğimize aktararak tüm harcamaları bu kanaldanyürüterek bizce çok anlamlı böyle bir tablo ortaya çıktı. Ahde vefa,günümüzde anlamını yitiriyor gibi, Bu bir borçtur. Vefa borcudur. Yaşambu borçları ödeyerek anlam kazanır. Umarım ve dilerim ki Ereğli, Hacı Abimize,İzmirlioğlu’na bu borcunu ödeyecektir. Bizim yaptığımız, onun yaptıklarınınyanında küçük bir zerredir. Ancak çok anlamlı olduğunu düşündüğümüz bir sembololacaktır. Ona dair biriktirdiğimiz çok anı var… Zamanı gelince ve istenirseonları anlatırız. Bu gün söz Yaşar İzmirli Ahmet İzmirli Sözü onlarabırakmadan, büstümüzün açılışında katkısı bulunan Yaşlılarımıza,Çalışanlarımıza, eseri vücuda getiren Sayın Yaman Civan’a, Özel Albümünübizlerle paylaşan Yaşar İzmirli, Başta: Sayın Kaymakamım olmak üzere, bugünbizi yalnız bırakmadığınız için,bizimle birlikte olduğunuz için hepinize; teşekkür eder, saygılarımı sunarım”

Kdz.Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal’ın konuşmasının ardındanİbrahim İzmirlioğlu’nun kızı Yaşar İzmirli ve yeğeni Ahmet İzmirli, İbrahimİzmirlioğlu’nun yaşamından kesitler ve örnekler veren birer konuşma yaptı. Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ‘ın günün anlam ve öneminibelirten konuşmalarının ardından İbrahim İzmirlioğlu büstünün açılışkurdelesini Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay AykutManioğlu, İbrahim İzmirlioğlu’nun kızı Yaşarİzmirli, Yeğeni Ahmet İzmirli ve Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi MüdürüZeynep Yüksel Ünal birliktekesti. Törende ayrıca davetlilere çeşitli ikramlarda bulunarak büst önündehatıra fotoğrafı çektirildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER