Ulupınar Belgrad’da üye devletlere seslendi…

Ulupınar Belgrad’da üye devletlere seslendi…

Ulupınar Belgrad’da üye devletlere seslendi…

KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Asamblesi) Kültür, Eğitimve Sosyal İşler Başkan yardımcısı Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, KEİPAüye devlet temsilcilerinin katılımıyla Sırbistan’ ın başkenti Belgrad’dagerçekleşen toplantıda sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin eğitimdeki rolühakkında yaptığı sunumla kurulu bilgilendirdi.

Ulupınar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin dördüncüsüolan herkes için kapsayıcı ve eşitlikçi kaliteli eğitimin sağlanması ve yaşamboyu öğrenme fırsatlarının teşvik edilmesinin eğitimde üst amaç olarakbelirlendiğini ifade etti.

Özcan Ulupınar, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya atılanve gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılayabilme olanağından ödün vermeksizin,bugünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalkınma olarak tarif edilen buparadigmanın 25-27 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen BM SürdürülebilirKalkınma Zirvesinde 2030 Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinin 193 ülkeninimzası ile kabul edildiğini ve bu amaç için eğitimin kritik bir rolüstlendiğini belirtti.

Türkiye’ de atılan adımlardan ve uygulanan politikalardan dasöz eden Ulupınar, Türkiye’ nin hedeflerin yakalanabilmesi için resmi kalkınmayardımlarını süratle yükselttiğini, 2015 yılında 3,9 milyar dolar katkısağladığını söyleyerek Türkiye’ de sorumlu ana kurum Kalkınma Bakanlığıdırdedi.

Ulupınar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülenprojelere de değinerek, bunlardan Fatih Projesinin teknolojiyi etkin vekaliteli kullanmayı teşvik ettiğini dile getirip, bu gibi geliştirilenprojelerin okul ve öğrenci sayılarının gözle görülür oranda arttırdığınısöyledi.

Türkiye’ deki yabancılara yönelik eğitim öğretimhizmetlerinden de bahseden Özcan Ulupınar, özellikle Suriyeli sığınmacılardan290 bin kişinin eğitimden yararlandığını kurulun bilgisine sundu.

Sunumunun sonunda ise Ulupınar, Karadeniz Ekonomik İşbirliğiülkeleri arasındaki işbirliğin geliştirilmesi amacıyla ülkeler arasında kaliteçerçevesi oluşturulması, çalıştayların düzenlenmesi, yol haritası oluşturulmasıgerekliliklerinin altını çizerek bütün temsilcilere teşekkür edip, saygılarınısundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER