Oy Birliği ile kabul edildi

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Oturumu gerçekleştirildi.

Oy Birliği ile kabul edildi



Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı 2. Oturumu gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısında Önceki gün komisyona gönderilen maddeler görüşüldü. Eski devlet hastanesinin yerine üniversite kampusunun yapılması veya fakülte açılması oy birliği ile kabul edildiği Meclis toplantısında, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından, Ereğli’nin yeni maskotunun ‘’ Osmanlı ‘’ olacağı açıklandı.

Meclis Öncesi gündem dışı konuşan Başkan Uysal, Ereğli’li bir iş adamının Köseler Mahallesindeki tarihi çeşmenin yapımına üstleneceğini belirterek şunları söyledi; “Dün en son mahalle gezilerimizden bahsetmiştim, mahalle gezilerinden sonra güzel şeylerde oluyor. Ereğli halkıda buna katılmak istiyor. Adını vermek istemeyen çok değerli bir iş adamımız gideceğimiz köseler mahallesinde, orada çok güzel tarihi bir çeşme var, o çeşmenin yapımını üstleneceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür; toplumun, iş adamlarımızın bu tür katılımlarını bekliyorum ve katılacaklarına kalben inanıyorum. Bu iş adamlarımız mahallelerinde eğer bu tip katılmak istedikleri sosyal olaylar varsa her zaman yanlarındayız, yapmak istedikleri hizmetleri bekliyoruz. Bundan sonra Kdz Ereğli’de toplum adına yapılacak her şeyde o yapılan hizmetin köşesine ismin yazılması diğer iş adamlarının veya toplumda insanların katılımına katkı sağlayacağını düşünüyorum.

KDZ. EREĞLİ’NİN BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR

Bu hafta sonu mahalle gezilerimize bir yandan köy gezilerimize devam edeceğiz fakat bu arada sivil toplum kuruluşları ile birlikteliğimizi sağlayacağız. Eğer bir ilçede Milletvekili, Kaymakam, sivil toplum kuruluşları, başta ticaret odası olmak üzere bu insanlar bir araya gelir çok güzel bir birliktelik sergiler, hayır içerisinde çalışırlarsa o ilçeler ileri giderler. Bundan dolayı bu Cuma günü biz sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceğiz. Daha sonra bu topluluklarımız, toplantılarımız artacak. Kdz Ereğli’nin bir gelecek vizyonu olmalı, bu gelecek vizyonunu kurarken bu masanın etrafında bütün aktörler toplanmalı. Kısaca bizim Kdz Ereğli’nin artık birlik ve beraberliğe ve diyalog’a ihtiyaç var. Diyalog son derece önemlidir ve sürtüşmeleri ortadan kaldıran yeni kapılar açar.

‘’ MASKOTUMUZ “OSMAN” OLACAK ‘’

Ereğli’mizin sembolü sizinde bildiğiniz üzere ‘’ Çilek ‘’, Çileğimizin adı da Osmanlı Çileği ve sembolümüzde ‘’Osman’’; şapkası, çınar ağacımız, gözleri çelik olacak, kömür olacak. Kısacası şehrimizin adı bundan sonra ‘’ Osman ‘’. Daha doğrusu bu maskotumuz, logolar değişmeyecek sadece bizim maskotumuz olacak.

ESKİ DEVLET HASTANESİ YERİNE ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ YAPILACAK

Birçok tartışmaya sahne olan eski devlet hastanesinin yerine yapılması düşünülen üniversite kampüsü oy birliği ile karara bağlandı. Başkan Uysal karar sonrası şunları söyledi; ‘’ Üniversite kampüsü olayı çok önemli, bilime ve aydınlığa açılan kapıdır ve ekonomiye de sanayileşmeyi de üniversiteler yapar, üniversitedeki bilgiler yapar bunun için şehrimizde üniversite ekonomiye de katkısı olacak ama bilim çok önemli ve şuan dünyanın en önemli sermayesi bilgidir, bilimdir ve çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum.’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER