YAŞAMDAKİ BİRLİK ÖRNEĞİ

YAŞAMDAKİ BİRLİK ÖRNEĞİ

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli Belediyesi&[#]8217;nden aldığı asgari ücretle geçinmek zorunda kalan belediye müteahhit işçisi, ayın sonunu getiremeyince çöp konteynırları içinde eşi ile birlikte ailesinin geçimi, çocukların eğitimi için yaşam savaşı veriyor.

Çöplerden atık toplayan insan manzaralarına alışkın olunan ülkemizde, sigortalı iş sahibi işçilerde aile bütçesine ek gelir sağlamak amacıyla çöp konteynırlarında yeni bir gelir kapısı açmaya çalışıyor.

Ereğli Belediyesinde yıllardır temizlik işleri kadrosunda çalışan Mehmet Koşucu isimli 38 yaşındaki temizlik işçisi 7 çocuğuna bakabilmek için eşi Fatma Koşucu ile birlikte çöp konteynırları içinde bulduğu atıkları satarak ek gelir sağlıyor.

İlçede bağlı Karga mahallesinde 7 çocuğu ile birlikte yaşayan Mehmet Koşucu eşi ile birlikte çöpten topladığı pet şişe, kola, bira kutularının yanı sıra çeşitli eşyaları hurdacılara kilosu 10 kuruştan satarak evine ek gelir sağlamaya çalışıyor.

Koşucu eşi ile birlikte, iş mesaisin dışında Çetin Apatay Bulvarında bulunan çöp kutularını karıştırarak, satmak için atık topluyor. Topladığı atıkları pazar çantasına ve bir çuvala koyarak eşi ile birlikte sırtında taşıyan Koşucu çifti, maaşları yetmediği için 7 çocuğuna bu şekilde ek gelir sağlıyor.

İşyerinden aldığı maaşın yetmediğini kaydeden Koşucu, &[#]8220;Çöpten kazandığımız paralarla ek gelir sağlıyoruz. Eşimde bende bu işle uğraşıyoruz. Şu anda ek geliri çöp toplayarak ve hurda toplayıp satarak sağlıyorum. Aldığım maaş benim ve ailemin geçinmesine yetmiyor&[#]8221; dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER