200 Yıla Yakın Ülkeye Can Veren Zonguldak

200 Yıla Yakın Ülkeye Can Veren Zonguldak

200 Yıla Yakın Ülkeye Can Veren Zonguldak

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, beraberinde GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu ve Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ile Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirciyle görüştü.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu.
Ziyarette konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı şöyle konuştu; Bugün Genel Maden İşçileri Sendikasını ziyaretine geldik. Zonguldak uzunca bir zamandan beri sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar gelinen süreçte dayanılmaz bir hale dönüştü. 200 yıla yakın ülkeye can veren Zonguldak son yıllarda giderek hızlı bir kan kaybına uğradı. Zarar etme gerekçesiyle koca dev bir kuruluş artık giderek sıradan bir kuruluşun çalıştırdığı işçi sayısına indi. Özellikle yer altında çok büyük işçi eksikliği olmasına rağmen işçi alınmamaya ısrar edilirken diğer yandan da kurumu parçalara bölünerek yok etme girişiminin hızlandırıldığını görüyoruz. Bugünlerde de yine bir emri vaki ile karşı karşıya Zonguldak. Ancak böyle zamanlarda Zonguldak, normal zamanlardaki ayrışmasını bir tarafa koyup bir araya gelmeyi ve refleks göstermeyi her zaman becermiştir. Biz de bu doğrultuda Sayın Genel Başkanımız Ahmet beyin ve sendikacı arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için ziyarete geldik. Zonguldakın kendi haline bırakılmasına, küçültülüp parçalanmasına kimse razı olamaz. Bizim de Belediye Başkanı sıfatıyla buna razı olmamız söz konusu değil. Biz de Çaycuma halkı adına birlikte olduğumuzu göstermek için buradayız.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER