'Çapsızlıklarını gösterdiler'

'Çapsızlıklarını gösterdiler'

'Çapsızlıklarını gösterdiler'

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyesi Başkanlarının görevden alınması konusunda yaptığı açıklamanın çarpıtılmasına şiddetle tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve parti yöneticilerinin daha önce yaptığı açıklamaları Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak dile getirdiğini hatırlatan Güney, ‘Kendi küçük hesapları için böylesi hassas bir konuda polemik yaratarak şahsımı hedef alanlar kendi çapsızlıklarını göstermiş olurlar’ dedi. 
Güney açıklamasında şunları söyledi: “Basın açıklamamda Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerindeki kayyum atamalarına ilişkin olarak Genel Merkezimizin açıklamaları doğrultusunda Hukukun temel prensibi olan, suç ispatlanana kadar masumiyet ilkesi gereği kimsenin suçlanamayacağı anlayışıyla, mahkeme kararına dikkati çektim. Görevden alınan Belediye Başkanlarının PKK terör örgütü ile ilişkileri ispatlanmadan, yanibu ispatlar delile dayandırılmadan yapılan görevden almalar siyasi bir karar olarak görülmüştür. Bu yaklaşım onları seçen seçmenleri de zan altında bırakmıştır. 
Cumhuriyet Halk Partisinin bu yaklaşımını terör örgütüne destek olarak açıklamaya çalışanlara en net cevabı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu vermiştir. Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşanan terör olaylarına gönderme yaparak bugün kü iktidara ağır bir suçlama yöneltmiştir. Tüm kamuoyu AKP kadrolarının ve siyasi iktidarın vereceği cevabı beklemektedir. 
Kaldı ki kamuoyu iktidarın,Oslo’da,Habur’da, Dolmabahçe’de, İmralı’da ve  miting meydanlarında yapılan görüşmelerini ve şovlarını unutmamıştır. 
Bu gerçekler ışığında yapılan açıklamamı kendi küçük çıkarları için çarpıtarak polemik yaratmaya ve şahsımı küçük düşürmeye çalışanlar Cumhuriyet Halk Partisi kimliğinin ağırlığını anlayamayanlardır ve ancak kendi çapsızlıklarını göstermiş olurlar.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER