Eğitim düzenlendi

Eğitim düzenlendi

Eğitim düzenlendi

Zonguldak’ ta Yasadışı Mücadele ve Kriminal Eğitimi Düzenlendi..

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı  Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğünde 293 sayılı Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması Esasları, orman suçlarının takip ve soruşturma yöntemleri ile Orman Kriminal Olay Yeri İnceleme konularında eğitim semineri düzenlendi.

Zonguldak  Orman Bölge  Müdürlüğü sosyal tesislerinde Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa düzenlenen “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması ve Yapılacak İşlemler” konulu hizmet içi eğitim için  Devrek ve Zonguldak Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli İşletme Şefleri ve Muhafaza Memurlarının katılımıyla; “Orman Koruma Ekipleri, Orman Suçlarının Takibi, Suç tutanaklarının Takibi, 6831 Sayılı Orman Kanununa Aykırı Fiillerde Tazminat Hesapları, Arama, El Koyma İşlemleri ve Suçüstü Hali, İdari Para Cezalarının Uygulanması ile İlgili İş ve İşlemler, Orman Memurlarının Silah Taşıma Yetki ve Sorumlulukları” yürürlükte bulunan mevzuat ve tebliğler kapsamında işletme personeli bilgilendirildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi J.Asb.Bçvş. Özgür Kahveci, J.Asb.Üçvş. Halil İbrahim Seçen ve Uzm. J. Çvş. Erkut Eyibil  tarafından “Orman Yangınları Kriminal Farkındalık ve olay yeri inceleme” konularında verilen eğitimde ise ;  Ormana karşı işlenen  suçlar, Orman Yangınları ve  ortaya çıkış sebepleri, suç unsurunun ortaya çıktığı hallerde olayın aydınlatılması ve faillerinin bulunmasına yönelik çalışmalarda en önemli faktörün hiçbir detayın göz ardı edilmeyerek delil olabilecek her şeyin koruma altına alınması ve konusunda en yetkin birimin beklenmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER