‘KPSS şartı ile alım istemiyoruz’

GMİS Genel Başkanı Ahmer Demirci, işçi alımı ile ilgili tavrını koydu

‘KPSS şartı ile alım istemiyoruz’

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, işçi alımı ile ilgili kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapıldığını belirterek yaşanan karmaşaya son verdi.
TTK’ya KPSS ile işçi alımını onaylamadıklarını söyleyen Başkan Ahmet Demirci, Zonguldak-Karabük-Bartın’dan alım yapılması için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
Öte yandan, Zonguldak’ın beş milletvekili ile uyum içinde olduklarını söyleyen Demirci, kısa süre içerisinde bir araya gelmek istediklerini de sözlerine ekledi. 
‘MÜCADELE VERİYORUZ’
Aralık ayında işçi alımının yapılması için mücadele verdiklerini söyleyen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirdi: “Zonguldak’ta bir bilgi kirliliği var. Dedikodu çok yaygınlaşıyor. Bana işçi alımının durdurulduğunu söylüyorlar. İşçi alımı durduruldu diye bir şey yok. Bizim izlenimlerimiz sayın Bakanımızda Zonguldak ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerinin kendileri için emir olduğunu söyledi. Biz bir an önce işçi arkadaşlarımınız alınmasını ve yerin altında ki kömürümüzün yer üstüne çıkartılarak ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Biz şu anda Zonguldak-Bartın-Karabük’ten işçi alınması için mücadele veriyoruz. Sayın Bakanımız Zonguldak ziyaretinde KPSS ile alımdan bahsetti ama biz kesinlikle öyle bir alımı kabul etmiyoruz. Sayın vekillerimizde bizi desteklediler, %99 Zonguldak-Bartın-Karabük’ten alım olacak. Sayın vekillerimizin bin beş yüz işçinin aynı anda alınması adına bir çalışması var, kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah hepsi aynı anda alınır, Aralık ayında arkadaşlarımız iş başı yapmış olur. Önümüzdeki günlerde çalışma Bakanımızla görüşüp alımın hızlandırılması için mücadelemizi vereceğiz” dedi.
‘BİR ARAYA GELMEK İSTİYORUZ’
Zonguldak’ın milletvekilleriyle bir araya gelmek istediklerini söyleyen Ahmet Demirci: “Sayın Enerji Bakanımız Zonguldak’a geldiğinde CHP’li vekilimiz Deniz Yavuzyılmaz’ın da yer alması çok önemliydi. Daha önceki vekillerimizin arasında birlik ve beraberlik yoktu. Zonguldak’a bir şey yapılacaksa beş vekilin birlikte olması çok önemlidir. Sonrasında zaten biz STK’lar olarak arkalarında oluruz. İnşallah hepimiz bir araya gelelim, hepsi samimi ve sıcak siyasetçilerdir” şeklinde konuştu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER