Sarıoğlu: "TÜFE'yi emeklilerin harcamalarına göre açıklayın"

Sarıoğlu: "TÜFE'yi emeklilerin harcamalarına göre açıklayın"

Türkiye İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu; Türkiye  İstatistik Enstitüsü'ne  çağrıda bulunarak "TÜFE oranları emeklilerin harcamalarına göre açıklansın" dedi.

Konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Tüm-Emek-Der Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Her şeyden önce Türkiye'nin de durumunu dikkate alarak  emekli olarak sakin olmak durumundayız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun geride kalanlar İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar diyorum. Ülkemiz gerçekten bir taraftan virüs bir taraftan deprem zor günler geçiriyor "şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta 160 bin, Türkiye'de ise 13.5 milyon emekli olduğunu ifade eden Tüm-Emek-Der Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, pazarda yangın yaşandığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biliyorsunuz biz emeklilere TÜFE'ye göre zam veriyorlar. Temmuz ayında 0.58, Ağustos ayında 0.86, Eylül ayında 0.97, Ekim ayında da 2.13 olarak açıklandı. Kasım ve Aralık aylarında verilecek TÜFE''ye göre bize yılbaşında zam verilecek. Bu ay 2.3 açıklandı. pazarda aslında yangın var. En az yüzde 10-15 TÜFE olabilir. TÜİK böyle bir açıklama yaptı. Biz Kasım ve Aralık ayında da açıklanacak TÜFE göre zam alacağımıza göre tüm emekli arkadaşlarımızın. Ki Zonguldak'ta 160 bin emekli var Türkiye'de 13.5 milyon emekli var TÜİK yetkilileri TÜFE'yi belirlerken emeklilerin insan olarak özellikle gıda maddelerini dikkate alarak değerlendirme yapmalarını talep ediyoruz.  Ben Kasım ve Aralık ayında açıklanacak olan TÜFE'lerin gerçekten ihtiyacı binaen emeklilerin harcadığı gıda maddelerine göre açıklanmasını talep ediyoruz, emeklilerin mağdur olmaması lazım"

Emeklilerin ülkenin sigortası, akil heyeti olduğunu belirten  Tüm-Emek-Der Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bizler emekli olarak ülkenin sigortasıyız akil heyetiyiz. Ağırbaşlı ve sakin bir şekilde tüm yetkililerle görüşüyoruz. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun geldi ve bizi ziyaret etti ve bu konularda kendisinden bilgileri aldık. Milletvekilleri ile beraber yine en kısa zamanda daha önce görüşmeler yapılmıştı ve kanun teklifi de hazırlanmıştı. Zeki Tosun Başkan Cumhurbaşkanı ile görüşüleceğini ve emeklilerin rahatlatılması için kararlar alınacağını Bize söylemişti. Zeki başkan bize emekliler baş tacımızdır ağabeyimizdir dedi ve bizde kendisine teşekkür ettik"

Cumhurbaşkanına yazdığı mektup ile ilgili değerlendirmede bulunan Tüm-Emek-Der Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu "Görüşmelerimiz devam ediyor. milletvekillerimiz bu konuda devrede, teşkilatlar devrede ve en kısa zamanda gelişmeler olacaktır diye ümit ediyoruz. Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı ile diyalog içerisindeler. Emeklilerin hakkı korunacaktır en iyi değerlendirme yapılacaktır. Karamsar olmayalım diyorum." ifadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER