Toptan ölümsüzleşti!

Toptan ölümsüzleşti!

Toptan ölümsüzleşti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan’ın hayatını konu alan ‘Ağabey Köksal Toptan’ isimli kitap için Bülent Ecevit Üniversitesi’nde imza günü ve söyleşi düzenlendi.

“NASİP OLMAYACAK BİR KARİYER”

Törende ilk konuşmayı yapan ve Toptan’ın kariyer başarısının altını çizen BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, “Sayın Toptan’ın genç bir üniversite öğrencisiyken başladı siyaset yolculuğunda Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına yükselişi her siyasetçiye ve nasıp olmayacak bir kariyerdir. Köksal Toptanın siyasetin içinde yaşadığı her dönem ve attığı her adım ayrı bir kitaba konu olması gereken bir başarı öyküsüdür. Ağabey kitabının hazırlanışı sürecinde hatıralarını ve zengin arşivinde ki belgeleri sakınmadan paylaşan Sayın Köksal Toptana üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“TOPTAN ÖLÜMSÜZLEŞTİ”

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın bu eser ile ölümsüzleştiğine vurgu yapan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Köksal Toptan uzun yıllar 60lı yıllardan Bugüne kadar devletine ve milletine hizmet etmiş önemli bir isimdir. Bu çok önemli saygıdeğer bir kişilik olduğunu da bizlere gösteriyor. Ben bütün ömrü Siyasette geçerken de siyaset üstü bir kişilik, kimlik ile topluma mal olacaksınız…Bu yönüyle ağabey ismi kendine çok yakıştı. İnsanlar eserlerini ölümsüzleşirler. Köksal Toptan da ilimize, bölgemize ve ülkemize eserleriyle ölümsüz bir isimdir. Allah, Köksal ağabey kitabı ile de daha geniş kitlelere onun hayat hikayesini başarı hikayesini herkese öğretmek, ilan etmekle bu ölümsüzleştirme dediğimiz isim daha yaygın daha bilinir hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

“BEÜ’YE DESTEK OLAMADIK”

TBMM eski Başkanı ve Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan ise Zonguldak’ın geleceğinin eğitimde olduğuna vurgu yaparak, “Ben Türkiyenin geleceğini, Zonguldak’ın geleceğini eğitimde buluyorum. Özellikle Bülent Ecevit Üniversitemizin gelişiminde buluyorum. Tekrar ediyorum bu üniversite Zonguldak’ın geleceğinin Amiral gemisidir. O nedenle hepiniz herkesin büyük bir heyecanla, taze bir güç olarak gelen rektörümüze yardımcı olması, destek olması lazım. Bu üniversiteyi bu şehrin sahip çıkması lazım. Bu sevgiyi,bu ilgiyi Bülent Ecevit Üniversitesinden Zonguldak’ımızın esirgememesi lazım, destek olması lazım. Destek olmadık mı yeteri kadar olamadık arkadaşlar. Yeteri kadar biz Bülent Ecevit Üniversitesine destek olmadık ama bundan sonra olmalıyız” dedi.

“700 KİŞİLİK KIZ YURDU PROJESİ”

Amelebirliği’nin 700 kişilik kız yurdu projesi olduğunu ve bunun Gaziapaşa esnafına can vereceğini ifade eden Toptan, “ Madenler üretim yapmaya devam etmeli ama öbür taraftan da biz eğitime daha çok ağırlık vermeliyiz. Bakınız amele birliğinin bir projesi var. Amelebirliği bulunduğu yerin yanını da satın alarak oraya 700 kişilik bir kız öğrenci yurdu yapmak istiyorlar. Bu Zonguldak Gazipaşa Caddesi esnafını geleceğini düzeltir. Oradaki 700 tane kız geleni gideni ile ekonomiye can verecektir. Eğitimle Zonguldak’ı hep beraber inşa edersek tüm sorunlarda asgariye indirmiş olur” şeklinde konuştu. Konuşmanı ardından Rektör Çufalı, Vali Çınar ve Köksal Toptan ve kitabı yazan Esra Güner Hacıoğlu’na plaket takdim eti.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER