Tosun, Mevlid Kandilini kutladı

Tosun, Mevlid Kandilini kutladı

Tosun, Mevlid Kandilini kutladı

Peygamber Efendimizin Doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun islam aleminde ve tüm dünyada barışın, huzurun ve kardeşliğin hakim olmasını diledi.
Zeki Tosun Mesajında şu görüşlere yer verdi;  Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyaya gelişinin 1448'inci yıl dönümü vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, ve yolumuzun aydınlanmasını diliyorum.
Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Kandil günleri kardeşlik bağlarımızı güçlendiren müstesna günlerdir. Bu günlerde uzak yakın akrabalar, dostlar aranmalı, kandilleri tebrik edilmelidir. Dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdirilmeli, varsa etrafımızdaki ihtiyaç sahibi kimselere yardım edilmelidir.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. 
Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın ve çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak temennisiyle, Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, Zonguldaklı  hemşerilerimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni ve Mübarek Cuma gününü tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2019, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER