ZBEÜ'YE ÇEVRİMİÇİ SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZBEÜ'YE ÇEVRİMİÇİ SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Programı Kapsamında ZBEÜ'ye Çevrimiçi Saha Ziyareti Gerçekleştirildi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kurumsal değerlendirme süreçleri kapsamında yükseköğretim kurumları her beş yılda bir değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Hatırlanacağı üzere ZBEÜ 2015 yılında Kurumsal Değerlendirme Raporu’nu YÖKAK’a göndermiş ve 2017 yılının Şubat ayında YÖKAK tarafından bir saha ziyareti gerçekleştirilmişti. 2020 yılı güz döneminde İzleme Programına dahil edilen Üniversitemize YÖKAK tarafından görevlendirilen Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı 25 Aralık 2020 Cuma günü bir izleme ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette ZBEÜ kalite güvence sistemi ve gelişmeye açık yönler konusunda yapılan çalışmalar hakkında çevrimiçi ortamda incelemelerde bulunuldu.
Ziyaretin ilk bölümünde izleme takımı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile bir tanışma toplantısı yaptı. Tanışma toplantısına Rektörgürsoy arslan

ismail akden,iProf. Dr. Mustafa Çufalı, YÖKAK adına takım başkanı olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürsoy Arslan, akademik değerlendirici olarak Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Akdeniz katıldı.
Ziyaretin ikinci aşamasında ise izleme takımı Kalite Komisyonu ile bir araya geldi. Kalite komisyonu ile yapılan toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, “Kurum İç Değerlendirme Raporları (KİDR)” ve “Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR)” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılan iyileştirmeler hakkında özet bilgiler verdi. Prof. Büyükgüzel sunumunda özellikle 2017 yılında Üniversitemize YÖKAK tarafından iletilen KGBR’deki gelişmeye açık yönlerimiz konusunda yapılan çalışmalar üzerinde durdu. Sunum kapsamında izleme takımına gelişmeye açık yönlerimiz olan kalite politikaları, eğitim-öğretim faaliyetlerinin dijital olanaklarla desteklenmesi, yönetim bilgi sisteminin bütünsel yapıya kavuşturulması, eğitim-öğretim süreçlerinde ölçme ve izleme, başarı ölçme ve değerlendirme, eğiticilerin eğitimi programı, öğrenci danışmanlık sistemi ve programların tasarımı ve onayı başlıkları altında bilgilendirme yapıldı.
Toplantının öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise izleme takımı Senato üyeleri ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Rektörümüz, gelişmeye açık yönlerimiz konusunda yapılan çalışmalar ve uygulamalar konusunda bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından Senato üyeleri de söz alarak kendi birimlerinde kalite güvencesinin geliştirilmesi, akreditasyon ve gelişmeye açık yönler ve stratejik hedefler kapsamında yapılan çalışmalardan ve uygulamalardan bahsetti. Oturumun son bölümünde ise izleme takımının yönelttiği sorular Senato üyeleri tarafından yanıtlandı.
İzleme ziyaretinin son aşamasında izleme takımı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile görüştü. ZBEÜ’de kalite kültürünün yerleştiğini ve özellikle gelişmeye açık yönler konusunda önemli yol kat edildiğini ifade eden izleme takımı, Rektörümüze ziyaret sonrasındaki izlenimlerini aktardı. İzleme takımı, ZBEÜ’de entegre bilgi yönetim sistemi, eğiticilerin eğitimi ve dış paydaş katılımı konularında son yıllarda gerçekleşen gelişme ve yapılan iyileştirmelerin oldukça başarılı ve verimli olduğunu ifade etti. Bununla birlikte, izleme takımı ZBEÜ’nün uzaktan eğitim konusundaki tecrübesi ve özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitim sürecine son derece hızlı ve sorunsuz şekilde adapte olmasını kurumun kalite kültürünün bir yansıması olduğunu ifade etti. Görüşmenin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, izleme takımına verdikleri değerli dönütler için teşekkür etti ve takım üyelerini bir sonraki ziyaretlerinde kampüsümüzde ağırlama temennisinde bulundu.
İzleme ziyareti sonrasında bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi sunduğu tüm hizmetlerin kalitesinin sürekli iyileştirilmesini ilke edinen, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, verimli, rekabetçi ve girişimci bir üniversite olmayı hedeflemiş bir üniversitedir. Kalite kültürünü benimsemiş olan Üniversitemizin tüm birimlerinde sürekli geliştirme ve iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Öğrencilerimiz, halkımız ve tüm paydaşlarımızın yüksek kaliteli hizmet alması temel hedefimizdir. Kalite güvencesi konusunda son yıllarda özellikle gelişmeye açık yönlerimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar, izleme takımının da ifade ettiği üzere, kurumsal kalite konusundaki başarımızın göstergesidir. Kalite süreçlerine katkı veren Senato ve Kalite Komisyonu üyelerimize ve emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2020, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER