Akçakoca'da OSB kurma çalışmaları

Akçakoca'da OSB kurma çalışmaları

Akçakoca'da OSB kurma çalışmaları

Akçakocada Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağı bildirildi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana OSB için çalıştıklarını ve nihayet resmi olarak bir sonuca vardıkları söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Pazvant, şöyle konuştu:

Organize ile ilgili ÇED ve Sağlık Koruma bandı çalışmalarımız vardı. Sağlık Koruma bandını bitirmiştik iki ay önce. Sağlık Bakanlığından gerekli işlemleri yaptırdık. ÇED sürecine geçmiştik. Geçen hafta sonu itibariyle ÇED raporu da çıktı. Bu ay sonuna doğru yazımız gelecek. ÇED yazısı ile Bakanlığa başvuracağız. Mütevelli heyet kurulacak. OSB kurulması işlemi önümüzde ki haftalarda bitmiş olacak. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yani 3 senenin sonunda meyveleri toplamaya başlayacağız.

Kurulacak OSB hakkında teknik detaylara da değinen Pazvant, Yer ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Biz de zaten devasa sanayi olsun, her tarafı sanayi olsun istemiyoruz. Yerimiz 88.5 hektardır. Verimli, en düzenli, Akçakocaya katkı sağlayacak, kollayacak iş adamlarına vermek istiyoruz. Mütevelli heyeti kurulacak. Kanunen atananlar olacak. Yani Akçakocanın yöneticileri bunun içerisinde olacak.

Pazvant, çalışmalarına destek veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlüye, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve tüm Akçakoca kamuoyuna teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

 
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER