Öğrenciler, şehit mezarlarını ziyaret etti

Öğrenciler, şehit mezarlarını ziyaret etti

Öğrenciler, şehit mezarlarını ziyaret etti

Alaplı ilçesi Küçükkaymakaz Ortaokulu öğrencilerinin, Asımın Nesli Tevhidi Kurtaranların Yolunda projesi kapsamında Manisanın Soma ilçesindeki maden şehitlerinin mezarını ziyaret ettiği bildirildi.

Alaplı Küçükkaymaz ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme Tesis Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Tufan, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Türkiyenin birçok bölgesine geziler düzenlediklerini, öğrencilerle birlikte Somada maden kazasında şehit olan 301 madencinin mezarını ziyaret ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin babalarının ve yakınlarının da madende çalıştığını ifade eden Tufan, şunları kaydetti:

Alaplı Halk Eğitim Merkezi ile Asımın Nesli Tevhidi Kurtaranların Yolunda projesi hazırlamıştık. Proje kapsamında köyümüzde kültürel ve tarihi seminerler verilmişti. Projenin devamında Somada maden kazasında şehit olan 301 madencimizin mezarlarını ziyaret de vardı. Hafta sonu öğrencilerimiz ve köy halkı ile madencilerin mezarlarını ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okuduk ve dua ettik. Gezimizde babaları ile yakınları madende çalışan ve şehit olmuş öğrencilerimiz de vardı. Çok güzel ve faydalı bir gezi oldu. Dernek olarak bu tür projelerimiz devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER