Çaycuma'da Yeni Acil Yardım İstasyonu Açıldı

Çaycuma'da Yeni Acil Yardım İstasyonu Açıldı

Çaycuma'da Yeni Acil Yardım İstasyonu Açıldı

Acil sağlık hizmetlerinin yerinde, zamanında ve etkili bir şekilde yapılabilmesi amacıyla Perşembe Belediyesine 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu açıldı.

Perşembe Belediyespor Kulübü’nün üst katında (Cevat Özyurt Caddesi / Perşembe Belediye Binası arkası ) 2 Ekim 2017 Pazartesi günü itibarıyla hizmete açılan “Zonguldak /Çaycuma 4 No’lu Perşembe Beldesi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” ; 1 acil tıp teknisyeni, 2 paramedik (tekniker) olmak üzere 3 personel ve 1 ambulansla hizmet verecek. 

Perşembe ve Nebioğlu Beldesi ile bağlı mahalle ve köylerde ikamet eden vatandaşlara hizmet verecek olan istasyon resmi tatil günleri ve hafta tatilleri hariç olmak üzere hafta içi her gün 09.00 / 17.00 saatleri arasında açık olacak. Çaycuma’da 2, Filyos’da 1 ve en son olarak beldemizde açılan istasyonla birlikte Çaycuma ve havalisinde 4 adet acil sağlık istasyonu bulunuyor. 

Bu yılın Haziran ayında Belediye Başkanı İsmail İnam’ın girişimleriyle Perşembe “Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” açılması için çalışma başlatılmış, Belediye Başkanı İsmail İnam, Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu ve 112 Şube Müdürü Uğur Ömür Alagöz ile Perşembe Belediye binasında ön görüşme gerçekleştirmişlerdi. Belediye Başkanı İsmail İnam konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Perşembe Beldemizde 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun açılmasında katkısı olan Sağlık Bakanlığına, Zonguldak il Sağlık Müdürlüğüne , Ak Parti Çaycuma İlçe başkanı Ahmet Çolakoğluna ve emeği geçen herkese teşekkür eder, beldemiz ve çevre köylerimiz halkına hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Çağrıların zamanında alınması can kayıplarının önlenmesi anlamına geldiği için mal ve can kayıplarına sebep olunmaması ve çağrı merkezlerinden azami ölçüde yararlanılabilmesi için asılsız yere ve acil durumlar dışında 112’ nin meşgul edilmemesi ayrıca hasta nakline gidecek olan ambulansın istasyon çıkışını engelleyecek şekilde caddelere araçların park edilmemesi ilgililer tarafından özellikle isteniyor. Bu sayede ilgililer olaya en kısa sürede müdahale edeceklerini ifade ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER