"Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı"

"Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı"

"Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı"

DÜZCE - 15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı" konulu program düzenlendi.

Düzce Kültür Merkezi&[#]39;nde yapılan etkinliğe, Fetullahçı Terör Örgütü&[#]39;nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul&[#]39;da adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü&[#]39;nde gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz şehidi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu&[#]39;nun eşi ve 15 Temmuz gazisi Vahide Şefkatlioğlu ile darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok&[#]39;un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok&[#]39;un annesi Nihal Olçok katıldı.

Etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ömer Tokgöz, 15 Temmuz destanının unutturulmaması, geleceğe taşınması gerektiğini vurguladı.

Tokgöz, 15 Temmuz&[#]39;un, Anadolu topraklarında yaşayan 7&[#]39;den 70&[#]39;e her ferdin, milleti, bayrağı, vatanı ve devleti söz konusu olduğunda neler yapabileceğinin ortaya konulduğu bir tarih olduğunu anlatarak, 15 Temmuz&[#]39;un, bu coğrafyada yaşamayı göze almış insanların aç ve yoksul kalabileceğinin ama hürriyetine, istiklal ve istikbaline dokunulamıyacağının en son göstergesi olduğunu söyledi.

15 Temmuz gazisi Safiye Bayat da darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Bayat, "Allah, inananlarla beraberdir. Allah, her zaman inananlara en güzelini sunmuştur. Biz sevgimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sevmenin gücü o kadar büyük ki, kişiye her şeyi kazandırır. Ama önce Allah&[#]39;ı, itaati, sadakati yaradana hissettirmek lazım. 15 Temmuz, çok karanlık bir geceye yataklık yaptı. Ama biz 15 Temmuz&[#]39;u artık milat sayıyoruz." diye konuştu.

Bayat, Müslümanların ve Türk Milleti&[#]39;nin, her zaman uyanık olması gerektiğini belirtti.

Darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok&[#]39;un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok&[#]39;un annesi Nihal Olçok da 15 Temmuz&[#]39;dan sonra herkesin hayatında küçük de olsa bir değişiklik olduğunu aktardı.

Kendi hayatında darbe gecesinden sonra büyük değişiklik olduğunu vurgulayan Olçok, "Bana içerden yapılan darbe, dışardan hayatıma yapılan darbeden daha fazlaydı. Çünkü güvenim kalmadı. Tekrardan güvenmeyi, sevmeyi öğreniyorum. İnsanlara güvenmek için zamana ihtiyacım var, kendi üzerimde bunu aşmaya çalışıyorum. Dışarda olan darbeden daha büyük benim içimdeki darbe." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Diriliş Derneği Başkanı Ömer Tokgöz tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER