İstanbul Caddesi Gece Saat 24.00 İtibariyle Kapandı.

İstanbul Caddesi Gece Saat 24.00 İtibariyle Kapandı.

İstanbul Caddesi Gece Saat 24.00 İtibariyle Kapandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, en önemli girişimlerinden biri olan “İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi”ni hayata geçti. Cadde bu sabahtan itibaren araç trafiğine kapatıldı.

İstanbul Caddesi’ni yayalaştırma projesi kapsamında hızla devam eden çalışmalar sonunda tamamlandı. Ramazan Ayının ortasında kapanacağı açıklanan daha sonra da 2 kez kapanma tarihi ertelenen İstanbul Caddesi dün gece saat 24.00 itibariyle kapandı. Caddenin trafiğe kapanacağı saatte Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz da çalışmaları yerinde incelemek için caddede bulundu. Ayrıca trafikte karmaşanın önüne geçilmesi adına İstanbul Caddesi’ne çıkan yan yollar ve sokak başlarında trafik polisleri ve zabıta ekipleri görevlendirildi. Alternatif güzergahlar İstanbul Caddesi Necip Güney Sokak, Saatçigil Caddesi, Rıhtım Caddesi ve diğer alternatif güzergahlar üzerinde yol genişletme çalışmaları yapıldı. Rıhtım ve Saatçigil caddelerinin yeniden yapılandırılması ve Mehmet Akif Caddesi ile Spor Sokağın bağlantısını sağlayan yollarda yön değişikliği uygulanmasına geçildi. Bu kapsamda önemli noktalar için yön tabelaları hazırlandı. Necip Güney Sokağı başından Anıtpark Meydanı önündeki kavşağa kadar kapatıldı Tüm güzergahlardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul Caddesi dün gece, Necip Güney Sokağı başından Anıtpark Meydanı önündeki kavşağa kadar araç trafiğine kapatıldı. Şehir merkezinin yayalaştırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında sürücülerin ilk günlerde sıkıntı yaşayacağı göz önünde bulundurularak güzergahlarda trafik polisleri ve zabıta ekipleri konuşlandırıldı.

 

 

TRAMVAY İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılması ile birlikte faaliyete geçirilmesi planlanan Tramvay ile ilgili olarak ta bilgiler veren Murat Caymaz; “Tramvay çalışmasının proje aşaması bitti. İlana çıkacağız. 15-20 gün içerisinde ihalesi gerçekleşir. Hemen sonrasında da uygulamaya başlayacağımızı düşünüyorum. 1 Ay içerisinde de herhangi aksilik olmaması halinde tramvayı faaliyete sokmuş olacağız.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER