"Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu"

"Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu"

"Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu"

DÜZCE - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasına ilişkin, Kudüsteki mesele, Müslüman dünyayı rahatsız ettiği kadar, enteresan belki ama Amerikada Musevi asıllı bir kadın senatörün dahi itirazı oldu bu konuya. Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu. dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Zamanın Ruhunu Gençlerle Yorumlamak isimli söyleşiye katılmak üzere kente gelen Zengin, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ayı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından TÜGVA İl Temsilciliğindeki söyleşiye katılan Zengin, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasını, bir hiç olarak gördüğünü aktardı.

Kudüsün ve İslam aleminin zor günlerden geçtiğini belirten Zengin, şöyle devam etti:

Umarız, bugünkü bu karmaşa, bu hoyratlık, Trumpın vermiş olduğu karar, kendi iç dizaynı ile olan süreçlerin bütün dünyaya ne getireceğini düşünmeden verilen bu kararlar, inşallah dünya ile ilgili, telaffuz bile etmek istemiyorum, daha büyük yaralara sebep olmasın. Bunun için dua ediyorum, etmemiz de lazım. Tabii ki sadece dua değil, bunun da ötesinde işler yapmak gerekiyor.

Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İslam İşbirliği Teşkilatını toplayacağını anımsatarak, Daha dün bizim parçamız olan Kudüs, kanıyor, yıllardır kanıyor. 1945ten beri hayatı böyle,1-2 gün değil, orada insanlar bu savaşın içinde doğdu, büyüdü, öldü, dirileri devam ediyor. 16 yaşındaki çocuğun nasıl bir çemberin içine alındığını, hepimiz gördük. diye konuştu.

- Dünyanın aradığı şey, yeni bir ümit aslında

Kudüs için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin dinlenmeden, durulmadan çalıştığını anlatan Zengin, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı en önemli şey, Türkiyenin düşünme paradigmasını değiştirdi, bütün hepsini değiştirdi. Bu değişikliği sadece bu ülke için yapmadı, tüm dünya için yaptı. Dünya bir şey arıyor, Türkiye de bir şey arıyor. Dünyanın aradığı şey, yeni bir ümit aslında. Türkiyede Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmaya çalıştığı şey, Türkiyede ve dünyada yeni bir paradigma ortaya koymaktır, dünya için yeni bir ümit olabilmektir. değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, Kudüs sonrasında ne olacak? sorusunun cevabının belli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cevabı bir yerde aramaya gerek yok. Dünya ne yapacak? Dünya aslında, biz ne yaparsak onunla şekillenecek. Biz bunu inşa etmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı toplanacak, inşallah bir deklarasyon yayınlanacak. Bu deklarasyonda başta Müslüman ülkelere ama sadece onlara değil tüm dünyaya yayımlanacak. Kudüsteki mesele, Müslüman dünyayı rahatsız ettiği kadar, enteresan belki ama Amerikada Musevi asıllı bir kadın senatörün dahi itirazı oldu bu konuya. Kudüs, vicdanı olan herkesi rahatsız eden bir konu.

Kudüsteki hukuksuzluğu yapanlara karşı direnç göstereceklerini vurgulayan Zengin, Hukukla beraber, uluslararası hukuku hayata geçirerek bir direnç sağlayacağız. Elbette bunun devamında da ortaya konan da bu kendi değerler sistematiğimizin ürettiği bir yol, bir çözüm yolu aramaktır. Türkiye bunu yapıyor. şeklinde konuştu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER