Sağlık Müdürlüğünce sertifikalı ilkyardım eğitimleri

Sağlık Müdürlüğünce sertifikalı ilkyardım eğitimleri

Sağlık Müdürlüğünce sertifikalı ilkyardım eğitimleri

Düzce Sağlık Müdürlüğünce sertifikalı ilkyardım eğitimleri devam ediyor. Düzcede toplam 128 kişiye temel ilkyardım eğitimi verildi.
Düzcede Sağlık İl müdürlüğü tarafından ilk yardım eğitimleri veriliyor. Meydana gelmesi muhtemel afet, olağan dışı durum, büyük kaza, endüstriyel kaza gibi durumlarda can kaybının en aza indirilmesi ve sakatlanma yaşanmaması, olay yerinde müdahale organizasyonunda hızlı ve doğru davranışları sergileyebilmesi için vatandaşların temel ilk yardım bilgilerine sahip olması büyük önem arz ediyor.
Bu amaç doğrultusunda eğitim programı kapsamında Kredi Yurtlar kurumuna üç grup halinde toplam 59 kişi, AFAD merkezine iki grup halinde toplam 23 kişi, 112 çağrı merkezine tek grup toplam 12 kişi ve İl Jandarma komutanlığına iki grup halinde 34 kişi olmak üzere toplam 128 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verildi. Eğitimin son günü yapılan sınavlarda başarılı olanlar İlkyardımcı Kimlik Kartı ve Temel İlkyardım Sertifikası almaya hak kazandılar.
İlk yardım Eğitimleri 7 ilk yardım eğitmeni tarafından farklı tarihlerde ikişer günlük toplam 16 saat süren eğitimde, ‘Temel İlkyardım Eğitimi kapsamında genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta, yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.
Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük ilk yardımın önemine vurgu yaparak, Yaşamı boyunca bir insan, ilk yardımı gerektiren durumlarla her zaman karşılaşabilir dedi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER