Üniversiteliler Batı Karadeniz'in Efes'ini temizledi

Üniversiteliler Batı Karadeniz'in Efes'ini temizledi

Üniversiteliler Batı Karadeniz'in Efes'ini temizledi

DÜZCE - Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, Batı Karadenizin Efesi olarak bilinen Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium antik kentinde temizlik çalışması yaptı.

DÜ Genç TEMA Topluluğu üyeleri, Dünyayı temizlemenin vakti gelmedi mi? sloganı ile antik kent Prusias ad Hypiumda bir araya geldi.

Topluluk üyesi yaklaşık 30 öğrenci, aslan pençesi figürleriyle süslenmiş basamakları ve kemerli geçitleriyle varlığını koruyan antik tiyatro ile su kemerleri ve Roma Köprüsü gibi yapıların da yer aldığı antik kente temizlik çalışması yaptı.

Genç TEMA Topluluğu Danışmanı DÜ Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kendirli, öğrencilerin örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Eğitim aldıkları üniversitenin kampüsüne yakın bir yerde bulunan Prusias ad Hypium antik kentine önem verdiklerini ifade eden Kendirli, şunları kaydetti:

Bu temizlik çalışması ile gençlerimize insanların doğayı ne kadar kirlettiğini ve çevremizdeki değerli alanlara ne kadar zarar verdiğimizi göstermeyi hedefledik. Kirletmeyi değil, temiz tutmayı etkin kılmak amacıyla bu çalışmayı düzenledik. Konuralp Antik Tiyatrosundaki bu temizliğini devam ettireceğiz. Bu alanın güzelliğinin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız.

Topluluk öğrencileri, yapılan temizlik çalışmanın ardından Konuralp yürüyüş parkurunu deneyimledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER