BEÜ İbn-i Sina Kampüsünün bilişim altyapısını tamamladı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde Bilgi İşlem Koordinatörlüğünce yürütülen, fiber optik alt yapı ve ağ (network) iyileştirme projesi kapsamında yapılan çalışmalarda sona gelindi.

BEÜ İbn-i Sina Kampüsünün bilişim altyapısını tamamladı

Habermerkezi-Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) İbn-i Sina Kampüsü ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde Bilgi İşlemKoordinatörlüğünce yürütülen, fiber optik alt yapı ve ağ (network) iyileştirmeprojesi kapsamında yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Bilgi İşlemKoordinatörlüğü ve Merkezimizin Teknik Servis Birimlerinin koordineli veözverili çalışmalar yaparak yürüttüğü proje ile çok daha hızlı, modern vesağlam bir alt yapı İbn-i Sina Kampüsümüze kazandırıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, ZonguldakSağlık Yüksekokulu, Ahmet Erdoğan Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Bilim veTeknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi veOkulöncesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi kreşinin dahil olduğu sistemde herbir birim doğrudan Bilgi İşlem Koordinatörlüğü Sistem Odasına fiber optik kablohattı ile bağlandı. Ayrıca Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi içerisinde farklıblok ve katlara ayrı ayrı fiber optik kablo hattı çekildi.

Çalışma sonunda, ağ hızında, bazı noktalarda10 kat olmak üzere, ciddi bir artış sağlanarak sistemin trafik ve arızalardabirbirini etkileme sorununun çözümü, otomasyon sisteminin rahatlaması ve diğer trafiktendaha az etkilenmesi, ağ içerisinde meydana gelebilecek sorunlara daha kısasürede müdahale edilmesi ve sanal bağlantıların çok rahat tanımlanabilmesigibi ciddi kazanımlar elde edilmiş oldu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER