İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz´dan TEOG açıklaması

Kdz. Ereğli İlçesi’nde, 8. Sınıf öğrencilerinin, Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) Sınav sonucuna göre ortaöğretim kurumları ile açık öğretim lisesine yerleştirilmeleri ve boş kalan kontenjanlara nakiller ile ilgili e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz´dan TEOG açıklaması

Kdz. Ereğli İlçesi’nde, 8. Sınıf öğrencilerinin, Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) Sınav sonucuna göre ortaöğretim kurumları ile açık öğretim lisesine yerleştirilmeleri ve boş kalan kontenjanlara nakiller ile ilgili e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, yazılı açıklamasında, TEOG kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme sonuçları açıklandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:“Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimiz istemeleri halinde, 17 - 21 Ağustos 2015, 24 - 28 Ağustos 2015, 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde, e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır.Herhangi bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerimiz Müdürlüğümüze müracaat ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak komisyonca 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde örgün eğitim kurumlarına yerleştirileceklerdir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER