KARDEŞ SINIF PROJESİ

KARDEŞ SINIF PROJESİ
gundemeregli.com
- Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında iki farklı okuldan 80 öğrenciyi bir araya getirdi.
“Kardeş Sınıf ” Projesi kapsamında İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’ndan 2. Sınıf öğrencileri Sevgi Barış Dostluk düğün Salonu’nda bir araya getirildi. İki okul öğrencileri birbirleri ile eşleştirilerek çeşitli yarışma ve oyunlarla kaynaşmaları sağlandı.
Etkinlikte gönüllerince eğlenen öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.
Biz Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nden sınıf öğretmenliği 2. Öğretim 3.sınıf öğrencisi Rumeysa Altın, şu ana kadar bir birlerini hiç görmeyen ve tanımayan çocuğun önce bir birlerine mektup yazdığını ardından da bir araya geldiğini söyledi. Proje kapsamında ki etkinlik hakkında gazetecilere değerlendirmede bulunan Altın “İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’ndan 2. Sınıf öğrencilerinden birer sınıf seçtik. Bu sınıfları bugün kardeş sınıf projemizle birlikte çeşitli aktiviteler düzenledik. Çocuklara hediyeler verdik. Arada eğlenceler yaptık. Müzikler çaldık. Pasta da keseceğiz. Çocukların hepsine eşit olmakla birlikte hediyeler vermiş bulunmaktayız. Okulumuzdan Muhammet Özdemir’e de bize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Etkinliğin içeriğinde çuval yarışması, balon patlatma yarışması yaptık. Çocuklara ilk olarak hepsine sayılar çektirdik ve hepsi kardeş oldu. Birbirleriyle kardeş oldu çocuklar. Ayrıca gelmeden öncede çocuklar birbirlerine mektup yazdılar kardeşlerine. Buraya geldiklerinde kardeşlerine mektuplarını verdiler. Bu yüzden hiç unutamayacakları kardeşleri oldu. Yarışmanın içeriğinde genel olarak hep böyle kardeşiyle beraber yarışabilecekleri şeyler oldu” dedi.
Projede EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. Öğretim 3.sınıf öğrencisi Rumeysa Altın, Kübra Demir, Aylin Emer, Merve Azaboğlu, Eda Topaloğlu ve Rabia Cihan yer aldı.
Öğretmen adayları bir araya gelerek kardeş olan öğrencilerle “Kardeşlik” pastası kesip toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER