DOKSANLI YILLARI YAŞADILAR

DOKSANLI YILLARI YAŞADILAR
 

gundemeregli.com-Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesinde Eğitim-Öğretim gören sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf 2. Öğretim öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında seçtikleri Gazi İlkokulu öğrencileri ile “Geçmişteki oyunların, Günümüze taşınması, Unutmadık Oynuyoruz ” isimli etkinlik düzenlediler.

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi proje sorumlusu Yrd Doç Dr Nilüfer Didiş koordinatörlüğünde, öğrenciler Semih Akalın, Berhan Arslan, Merve Korkmaz, Berna Güray, Şirin Öztürk, Alpay Akbaba, Pelin Çağlayan ve Hakan Menteş 90’lı yılların oyunları olan Yağ satarım, Bal satarım, Seksek, Köşe kapmaca, 3 taş, Hulahup, İp atlamak, Yakartop, Mendil kapmaca, Ritmik sayma oyunları ve Satranç Oyunu’nu yaklaşık 2 hafta boyunca çizdiler. Öğretmen Adayları ayrıca okul bahçesine Ereğli belediyesinden temin ettikleri çocuk oyun parkını ve oluşturdukları oyun alanları ile öğrencileri gönüllerince eğlendiridler.

Ereğli Eğitim Fakültesi  Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Alpay Akbaba Topluma Hizmet Dersi kapsamında, topluma hizmet dersinin gerçek amacına ulaşması için öğrencilerin işine yarayacak oyun alanları oluşturduklarını dile getirerek gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim amacımız 90’ lı yıllarımızda oyunlarımızı günümüze taşımak, sloganımız “Unutmadık Oynuyoruz” bunu gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla el biriliği ile bir şeyler yaptık, Burada bir şölen eşliğinde proje yapmayı tasarlıyorduk ama Hem olumsuz hava koşulları ve birazda okulun azlığından dolayı sayımız az ama öğrencilerimiz gerçekten bu oyunları çok sevdi ve hiç yabancılık çekmediler. Bizim bu süreçte yanımızda olan Gazi İlkokulu Öğretmenimiz Recep Hocamız bize çok destek oldu. Bizler öğrenciler olarak kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık ve gerçekten şu an emeğimizi görüyoruz, çocuklar oynarken bizler çok mutluyuz, öğretmenlik mesleğine başladığımızda da çok idealist bir biçimde mesleğimizi devam ettireceğimize inanıyoruz.”dedi. Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Metin Bozkurt projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğretmen adayı öğrencilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER