Mahmut Özer Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi çalışmaları için Viyana´da

Prof. Dr. Mahmut Özer, yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmalarını sürdürüyor.

Mahmut Özer Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi çalışmaları için Viyana´da

HABERMERKEZİ-Prof.Dr. Mahmut Özer, yükseköğretimde kalite güvencesi çalışmalarını sürdürüyor. Özer, Avusturya Kalite Güvencesi ve AkreditasyonAjansı (AQ)nunçalışmalarını yakından incelemek amacıyla Viyana’ya bir ziyaretgerçekleştirdi. Özer ziyaretinde, uygulamalı bilimler üniversiteleri, özelüniversiteler ve devlet üniversitelerine yönelik uygulanan dış kalite güvenceprosedürlerindeki farklılıklar hakkında ayrıntılı bilgi aldı ve AQyetkililerine Türkiye Yükseköğretim Kalite Güvencesi Sistemi’ni anlattı.

Bir dizi görüşmelerdebulunmak üzere Viyana´ya giden Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü veÜniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, görüşmelerkapsamında Avusturya Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Ajansı (AQ)yu ziyaretetti. Ziyarette Prof. Özer´e Avusturya´daki yükseköğretim ve uygulanan dışkalite güvence sistemleri hakkında sunum yapıldı. Sunumda özellikle uygulamalıbilimler üniversiteleri,özel üniversiteler ve devlet üniversitelerine yönelikuygulanan dış kalite güvenceprosedürlerindeki farklılıklar ayrıntılı olarakanlatıldı. Sunumda ayrıcaAQ’nunorganizasyonu tanıtıldı. Görüşmenin sonunda ayrıca kalite güvence sistemleriile ilgili yaşanan genel sorunlar da ele alındı.

Prof. Özer görüşmedeTürkiye´de yükseköğretim alanında son yıllarda yaşanan gelişmeler, büyüme vekalite güvence sistemi ile ilgili gelinen son nokta hakkında bilgi aktardı.Yükseköğretim Kurulu tarafından kalite güvence sistemi ile ilgili atılanadımlar ve yayımlanan yönetmelik hakkında da bilgi veren Özer, AQ’nundeneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti. ÜAK olarak Ekim ayıiçerisinde kalite güvence sistemi ile ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerinibelirten Rektör Özer, Türkiye´de yükseköğretimin mevcut durumu ve kalitegüvence sisteminin kurulmasına yönelik yaklaşımların ele alınacağı çalıştayda,bu alanda başarılı ülkelerin deneyimlerine de yer vereceklerini belirtti.Prof.Dr. Özer AQ Başkanı ve ilgili alan uzmanlarını bu çalıştayda görmekten mutlulukduyacaklarını ifade etti. AQ Başkanı ve uzmanların çalıştaya katılmalarınınkararlaştırıldığı görüşmenin sonunda Prof. Özer, sunumu yapan AQ Başkan YardımcısıDr.AnitaKruisz´eBülent EcevitÜniversitesinin çeşitli hediyelerini takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER