OKULLARIN STATÜSÜ DEĞİŞTİ

OKULLARIN STATÜSÜ DEĞİŞTİ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçilmesiyle birlikte yaşanan sıkıntıların çözümü kapsamında 15 okulda dönüşüm yapıldı ve statüsü değiştirildi.

12 yıllık kesintisiz eğitimin bir yılını değerlendiren Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç “Bu kapsamda 15 okulumuz dönüşüm sürecine dahil edilmiştir. Dönüşüm sonucu 7 okulumuz da yeniden tanımlanmıştır. İlçe Merkezinde 3 okulumuz ikili eğitimden normal eğitime geçmiştir. Böylelikle eğitimin daha nitelikli hale dönüşmesinin yolu açılmıştır. Okulların dönüşüm sürecinde öğretmenlerimiz öğrencileri ile birlikte dönüşen okullara aktarılmıştır. Bu yaklaşım sonucunda öğretmenlerimizin hiçbiri norm fazlası durumuna düşmemişlerdir. Böylece öğrencilerimiz de öğretmenlerinden ayrılmamıştır” dedi.

Kdz. Ereğli’de 12 yıllık kesintisiz eğitim-öğretim sistemi ile birlikte ilköğretim okullarının statüsünde değişiklik yapıldı. Bazı okullar orta okula bazıları ise liseye çevrildi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç Bölgede uygulanan 12 yıllık kesintisiz eğitimin bir yıllık uygulama sonuçlarının değerlendirdi. Okullarda yapılan değişiklilikler ile bu okulları açıkladı.

“Okul Dönüşümleri” tamamlanmıştır ”diyen Kılıç, yaşanan belirsizlikleri ise giderdiklerini kaydetti.

Yapılan bu çalışmanın, Eğitimin madde ve insan kaynaklarını etkili kullanmak, öğrenci, veli ve öğretmen boyutunda yaşanan problemlerin toplum üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, öğretmenlerin norm kadro ile yaşamış oldukları olumsuzlukları gidermek, paydaşlarla birlikte etkili ve verimli bir eğitim ortamı oluşturmak olduğunu belirten Kılıç Niçin Böyle Bir Çalışmaya İhtiyaç Duyulduğuna ’da açıklık getirerek İlçemizde bulunan öğrenci velilerinin kademeli geçiş yöntemi nedeni ile çocuklarının hangi okula devam edeceği yönünde yaşadıkları belirsizlikler. Mevcut durum nedeni ile farklı öğrenci gruplarının (İlkokul - Ortaokul) aynı binada eğitim öğretime devam etmeleri, okulların fiziki yapılarının öğrenci ihtiyaçlarına uyarlanamaması. Kademeli geçişler nedeni ile okullarda değişkenlik gösteren norm kadrolar yüzünden yönetici ve öğretmenlerin tedirginlik yaşamaları” dedi.

Bu çalışmalar da Dönüşüm Stratejisinin öncelikli öğrenci-veli memnuniyetini sağlamak olduğunu daha sonra öğretmen ve yönetici memnuniyetinin esas alındığını belirten Kılıç şunları söyledi “Çalışmanın İşlem Basamakları, Okul Dönüşümleri hazırlık aşaması 2013 yılı Mart ayının 1. haftasında başlamıştır. İlçe merkezi üç eğitim bölgesine ayrılmış ve Koordinatör Müdürler tarafından çalışma başlatılmıştır. Mart ayının 2. haftası okullardan raporlar alınmış ve alınan raporlar değerlendirilerek dönüşüm çalışmalarının yapılmasına karar verilmiştir. 04.04.2013 Tarihinde çıkan Bakanlık genelgesi doğrultusunda çalışmalara devam edilmiştir. Kaymakamlık Makamı bilgilendirilmiş, Koordinatör Müdürlüklerce çalışmalar tekrar gözden geçirilmiştir. Okul müdürleri, sendika temsilcileri ve velilerden, yapılan çalışmalara katkı sağlamaları açısından,yazılı öneriler alınmıştır.dedi.

Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç’ın açıklaması şu şekilde;

“Çalışma raporuna bağlı olarak; ilçe Merkezinde 15 okulumuz dönüşüm sürecine dahil edilmiştir. Dönüşüm sonucu 7 okulumuz da yeniden tanımlanmıştır. İlçe Merkezinde 3 okulumuz ikili eğitimden normal eğitime geçmiştir. Böylelikle eğitimin daha nitelikli hale dönüşmesinin yolu açılmıştır. Okulların dönüşüm sürecinde öğretmenlerimiz öğrencileri ile birlikte dönüşen okullara aktarılmıştır. Bu yaklaşım sonucunda öğretmenlerimizin hiçbiri norm fazlası durumuna düşmemişlerdir. Böylece öğrencilerimiz de öğretmenlerinden ayrılmamıştır. Dönüşüm sonucu 170 öğretmenimiz öğrencileri ile birlikte yeni okullarına aktarılmış, böylece sınıf ve branş öğretmenlerinde norm fazlası öğretmen kalmamıştır. ilçe merkezinde derslik eksikliği nedeniyle normal eğitime dönüştürülememiş okulların bulunduğu bölgelerde yeni okul yapım çalışmaları başlatılmıştır. Yeni yapılacak eğitim kurumları ile; Kemer-Kavaklık-Gülüç-Aktaş bölgelerimizde okulların normal eğitime dönmesi sağlanacaktır, Okul dönüşümleri ile birlikte öğrenci alım bölgeleri ve kayıt sınırları da yeniden oluşturulmuştur. Bu oluşumda mahalle muhtarları ve Okul Müdürlerinin görüşleri dikkate alınmıştır. Yeni kayıt sınırlarına göre öğrenciler okulları ile ilişkilendirilmişlerdir. Bu şekilde öğrencilerimizin mağdur olmalarının önüne geçilmiştir. Tüm bu çalışmalarla; okullarımız net tanımlanarak, İlkokul-Ortaokul olarak adlandırılmış, norm fazlası öğretmenimiz kalmamış, ikili eğitim yapan 3 okulumuz normal eğitime dönüşmüş, öğrencilerimizin de öğretmenleriyle birlikte en yakın okullara aktarımları sağlanmıştır. Başta belirlenen amaçlar gerçekleşmiş ve gereksinimler giderilmiştir. Bu kapsamlı ve ciddi çalışmaların başından itibaren bizlere pozitif destek veren ; Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ’a, İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim Çay’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turgut Özbek ’e , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, Velilerimize, Öğretmenlerimize,Sendika Temsilcilerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve Basın Kuruluşlarımıza göstermiş oldukları katkı ve anlayıştan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kdz Ereğli ilçe milli eğitim müdürlüğü 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibari ile okul dönüşüm listesi şu şekilde ;

Cumhuriyet Ortaokulu Müstakil Ortaokul oldu, İlkokul öğrencilerinin tamamı (3.-4. sınıflar) Erdemir İlkokulu´na aktarılacak, Erdemir İlkokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-7.8. Sınıflar) Cumhuriyet Ortaokulu’na aktarılacak, Dikmen İlkokulu/Ortaokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-6.-7.-8. Sınıflar) Pestilci Ortaokulu´na aktarılacak, Pestilci İlkokulu Müstakil Ortaokul oldu, İlkokul 2/A-B-3/B-4/B sınıfları öğrencileri Dikmen İlkokulu’na,İlkokul 2/C-D-3/A-4/B sınıfları öğrencileri ise Kestaneci İbrahim İzmirli İlkokulu’na aktarılacak. Kestaneci İbrahim İzmirli Ortaokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-6.-7.-8. sınıflar) Pestilci Ortaokulu’na aktarılacak, İhsan Yılmaz Ortaokulu Müstakil İlkokul oldu. Bütün 5. sınıflar ve 6/A-B-7/A-B-8/A-B sınıfları öğrencileri Turgut Reis Ortaokulu’na; 6/C-D sınıfları öğrencileri ise Kayabaşı Alemdar Ortaokulu’ na aktarılacak. Turgut Reis İlkokulu/Ortaokulu Müstakil Ortaokul oldu. İlkokul öğrencilerinin tamamı (2.-3.-4. sınıflar) İhsan Yılmaz İlkokulu’na aktarılacak, Kayabaşı Alemdar İlkokulu Müstakil Ortaokul oldu. İlkokul öğrencilerinin tamamı (2.-3. ve 4. sınıflar) İhsan Yılmaz İlkokulu’na aktarılacak Gazi İlkokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-7.-8. Sınıflar) Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu´na aktarılacak, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Müstakil Ortaokul oldu. İlkokul öğrencilerinin tamamı (3.-4. sınıflar) Gazi İlkokulu´na aktarılacak, Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-7.-8. Sınıflar) Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu’na aktarılacak, Kepez İlkokulu Müstakil İlkokul oldu. Ortaokul öğrencilerinin tamamı (5.-7.-8. Sınıflar) Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu´na aktarılacak.Kepez İzmirlioğulları İlkokulu Müstakil Ortaokul oldu.İlkokul öğrencilerinin tamamı (2.-3.-4. sınıflar) Kepez İlkokulu’na aktarılacak, İsmet İnönü Ortaokulu Müstakil İlkokul ,Müstakil Ortaokul oldu. (İki ayrı müdürlük olarak) İlkokul öğrencilerinin tamamı İsmet İnönü İlkokulu’na aktarılacak. Ortaokul öğrencilerinin tamamı İsmet İnönü Ortaokulu’na aktarılacak.Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu / Ortaokulu Müstakil İlkokul , Müstakil Ortaokul oldu. (İki ayrı müdürlük olarak) İlkokul öğrencilerinin tamamı Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’na aktarılacak. Ortaokul öğrencilerinin tamamı Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu’na aktarılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER