YABANCI 28 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

YABANCI 28 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
gundemeregli.com-Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) farklı ülkelerden gelip öğrenim gören 28 öğrenci mezun oldu.
2012 yılında kurulan Karaelmas TÖMER ilk mezunlarını verdi. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bagdigen, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Aydın, Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç.Dr. İsa Gültekin ve davetliler katıldı.
Mezuniyet töreninde öğrenciler adına açılış konuşması yapan bir öğrenci yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Ardından konuşan TÖMER Müdürü Yrd.Doç. Dr. İsa Gültekin, “Çeşitli ülkelerden, ülkemize ve üniversitemize yüksek öğrenim için gelen uluslararası öğrencilerden Türkçeyi henüz bilmeyen ya da biraz bilen 28 öğrenci TÖMER’de Türkçe kursuna hazırlanmıştır. Toplam bin 100 saat süren bu kurs sonunda başarılı öğrencilerimize sertifikaları verilecektir. TÖMER’ler üniversitelerin ve hatta o üniversitelerin bulunduğu şehirlerin dünyaya açılan kapılarıdır” diye konuştu.
Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven ise, Türk kültürünün çevre kültürlerle dil ve edebiyat ilişkilerini araştırmayı ve bu alanda bilimsel, sanatsal, kültürel etkinliklerde bulunmak amacıyla 2012 tarihinde Karaelmas TÖMER´in kurulduğunu belirterek Resmi Gazete´deki yönetmelikle faaliyete başlamıştır. Çok geniş bir coğrafyadan gelen, diğer üniversitelerde öğrenimlerine başlayacak olan 11 ülkeden 28 öğrencimiz Türkçe hazırlık programlarını bugün tamamlamıştır. Bu öğrenciler, ülkemizde kendi ülkelerini, kendi ülkelerinde ise ülkemizin temsilcileri adeta elçileri olacağına inanıyorum” dedi.
Mezuniyet töreni, şiir ve şarkı sunumlarının ardından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER