SAZLI EYLEM

SAZLI EYLEM
 gundemeregli.com- Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstererek, oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında bir öğretmen tarafından saz çalınarak türküler söylendi.
Zonguldak Madenci Anıt´ı önünde toplanan Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, sloganlar atarak eylem yaptıktan sonra, 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstererek, oturma eylemi gerçekleştirdi. Anıt önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Zonguldak Kadın Sekreteri Sevim Adıgüzel, Tüm baskı ve engellemelere rağmen 4+4+4 düzenlenmesine karşı tepkilerimizi Ankara´da ve Türkiye´nin dört bir yanında göstermeyi sürdürüyoruz. 4+4+4 olarak bilinen ilköğretim ve eğitim kanunu ve 4688 sayılı kamu görevlileri
sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına karşı tepkilerimizi demokratik, meşru bir biçimde ifade edebilmek için Ankara´da yapacağımız basın açıklaması hukuk dışı bir biçimde engellenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler gerek çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, gerekse sendikal alana yönelik önemli değişiklikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bugüne kadar yaptığımız itirazların gücünü göstermektedir dedi.
Basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, Zonguldak Madenci Anıt´ı önünde 4+4+4 eğitim sisteminin geri çekilmesi için oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminde bir öğretmen saz çalarken, Eğitim-Sen üyeleri de türkülerle eşlik etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2012, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER