ZONGULDAK´TA İLK , KÖY OKULUNDA MATEMATİK-ZEKA SINIFI

ZONGULDAK´TA İLK , KÖY OKULUNDA MATEMATİK-ZEKA SINIFI

gundemeregli.com-Birleştirilmiş sınıflı Eğitim vererek, birçok okula örnek olacak projeler geliştiren Pınarcık Gazi İlkokulu TKY ekibi bu kez bünyesinde Zonguldak köy okullarında ilk olan, Matematik-Zekâ sınıfını kurdu.

2010 yılında Pınarcık Gazi ilkokulunda göreve başlayarak okulu baştan aşağıya değiştirip, adeta yeniden inşa ederek Birleştirilmiş sınıflı Eğitim veren köy okuluna “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi kapsamında “Beyaz Bayrak” ödülünü aldıran Ertuğrul Gazi İlkokulu Müdürü Ömer Altunbaş bu kez Zonguldak’taki köy okullarında bir ilk olan Matematik-Zekâ sınıfını kurarak il ve ilçedeki okullara örnek olmaya devam ediyor. Altunbaş Uygulamanın istenilen başarı yakalandığı takdirde her yılda  yapılacağını belirtti.

Diğer yandan Öğrencilerin kişisel ve zihinsel gelişimlerini arttırarak, problem çözme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten Öğretmenler Semiha Yıldırım ve Vildan Çetrefli amaçlarının “Ertuğrul Gazi İlkokulunda Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerin kişisel ve zihinsel gelişimlerini arttırıp, problem çözme becerilerini geliştirip, hayatları boyunca karşılaştıkları problemler karşısında çok yönlü düşünebilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu dile getirdiler.

Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin Serbest Etkinlikler derslerinde kullanacağı, uluslar arası birçok ödül almış ve bir çok özel okulun öğrencilerine kullanımına sunduğu mangala , küre çiz , abalone ,katamino,koridor,trafik,tangram, Rory’nin hikaye küpleri,domino gibi yaş düzeylerine göre zeka ve strateji oyunlarından oluşan bir çok malzeme temin ettiklerini belirten Yıldırım ve Çetrefli Okul bünyesinde bulunan uygun bir yeri ev ortamı gibi donatarak 1 den 4. Sınıfta okuyan bütün öğrencilerin bu imkândan yararlanmasını sağladıklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER