EREĞLİ HANGİ KONUDA BİRİNCİ OLDU

EREĞLİ  HANGİ KONUDA BİRİNCİ OLDU
gundemeregli.com-Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem, hastane yemekhanesinde basın toplantısı düzenleyerek 2013 yılı yıllık verilerine ilişkin bilgiler verdi.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi´nin kalite denetlemelerinde Zonguldak´ta birinci olduğunu söyleyen Başhekim Muharrem Erdem, 2013 yılında bir ilçe nüfusu kadar yatılı hastaya baktıklarını söyledi.
Toplantıdaki amacın 2013 yılına ilişkin hastaneyle ilgili özet bir değerlendirme yapmak olduğunu söyleyen Erdem; “Öncelikle Ocak 2014´te kalite denetlemeleri çerçevesinde tüm Türkiye ve ilimizde yapılan hastaneler denetlemesinde, yani kalite denetlemelerinde hastanemiz Zonguldak ilinde en yüksek puanı aldı. Yüz üzerinden 0,92 puan aldı. Ben bundan dolayı başta yönetici arkadaşlarımıza, kalite birimimize ve şu an burada bulunan kalite birim sorumlusu arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma, hemşire arkadaşlarıma, hizmetli arkadaşlarıma, yani hastanedeki tüm kademedeki arkadaşlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu bir ekip işidir. Ekip çalışması olmazsa bu başarılamaz. Bu fiziki imkanlarımıza göre 92 puan çok iyi bir puandır. Bu da Zonguldak çapında hastaneler bazında gerçekleşti. Tekrar kendilerini kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Başhekim Muharrem Erdem, kalite ödülü hakkındaki değerlendirmelerinin ardından, yakında başlayacak gebe okulu hakkında da bilgiler verdi. Erdem şöyle konuştu:
“Bu eğitimlerimizde daha rahat ve sağlıklı doğum, bebek, kaliteli bir doğum sürecini gerçekleştirmek gibi amaçlarla gebe eğitimleri sürdürülecek. Şubatın 20´sinde başlayacak bu eğitimlerimize tüm hamileleri davet ediyoruz. Eğitimler hafta içi Perşembe günleri düzenlenecektir. Hastalarımıza bununla ilgili broşürlerimizi vereceğiz. Bu da tüm Türkiye´de başlayan yeni bir uygulamadır. Şu ana kadar 46 kayıt gerçekleşti. Gebelerimize güzel ve kaliteli bir hizmet vermek için bu hizmetimizi başlatacağız.”
2013 yılında Kamu Hastaneleri Birliği adı altında yaşanan yenilik çerçevesinde hastane hizmetlerinin de revize edildiğini belirten Erdem, 2013 yılının istatistik rakamları hakkında da şu bilgileri verdi:
“2013 yılında poliklinik sayımız toplam 661 bin 186 olarak gerçekleşti. Bunun 167 bin 206´sı acilde hizmet gören hastalarımız. Yatan hastamız 19 bin 930. Gördüğünüz üzere neredeyse bir ilçe nüfusuna tekabül ediyor. 18 bin 489 ameliyat gerçekleştirildi. 1343 de doğum gerçekleştirildi. Diğer teferruat bilgileriyle sizleri boğmak istemiyorum.
Bunların yanısıra yeni hastane binamızın inşaatı halen devam ediyor. 17 Mayıs 2014´de teslim süresi bitiyor ve bize teslim edecek. Bu konuda bizim çalışmalarımız da devam ediyor. Hastanenin mefruşatına ilişkin 6 milyon liralık bir ihtiyaç tespiti yaptık. Bu ödeneğin temini için gerekli işlemler sürüyor ve ihale aşamasına gelindi. Yine hastaneyi ana yola bağlayacak kavşağın yapımı da ihale aşamasında. Yani hayati açıdan bu kadar elzem olan bir yatırımın yolu da mutlaka yapılacak. Zemin etütleri de sürmekte.
2013´de mevcut hastanemizle ilgili iyileştirmelerimiz de devam etti. Bunun en başında hizmete açılan yeni doğan bakım ünitesi var. Bunu daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Yeni doğan bebeklerimizin bakıma ihtiyaç duyanlarının dışarıya sevk edilme durumu vardı. Bu hizmet artık hastanemizde sürmekte. Diğer hastanenin donanımına ilişkin tıbbi ve teknik araçlar dışında buradan başka Hiçbir şey götürmeyeceğiz. Çünkü buradaki cihazlarımızın büyük çoğunluğu yeni. Orada ayrıca ilave edilmesi gerekenler sağlanacaktır. Yatak ve yorgan türü şeyleri götürmeyeceğiz. Diğer cihazlarımız dediğim gibi son model ve yeni cihazlar.
2013 yılında 38 tane cihaz ve tıbbi cihaz alımı gerçekleştirdik. Bunun toplam meblağı 565 bin 684 liradır. Bunlar hasta bakım monitörleri, yoğun bakım monitörleri, yoğun bakım karyolaları, hemodiyaliz makinaları, ikinci EKO cihazı, ikinci efor cihazı gibi cihazlardan oluşuyor. 2014´ün ikinci döneminde yenilenmeler ve takviyeler gerçekleşecektir.”
Toplantıda, Devlet Hastanesi Müdürü Yusuf Yalçınkaya, Müdür Yardımcısı Nilüfer Uzun, hastane doktorları ve hemşireler hazır bulundu.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER