50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZECEK PROJE...

50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZECEK  PROJE...

gundemeregli.com- Alaplı uzun yıllardır hayalini kurduğu gölet projesine kavuşuyor. Gümeli beldesinin Hasanballı mevkiinde alınacak sular, ilçenin su sorununa köklü çözüm bulacak.

Belde de yapılacak olan ve temiz içme suyu sağlayacak gölet projesinde sondaj çalışmasına başlandı.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve Alaplı Su Gurubu Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Gümeli´de yapılacak olan içe suyu gölet alanında incelemelerde bulundu. Türkoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ tarafından proje etüt çalışmalarının başladığını ve 2 ay içerisinde proje aşamasına gelineceğini söyledi. Gölet projesinin Alaplı´nın en büyük projesi olduğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu.

Alaplı´nın 36 köyüne cazibeli su getirmek için 1996 yılında yola çıktık. Muhtar arkadaşlarımızla birlikte 36 köyü temsilen Alaplı Su Birliği´ni kurduk. Gümeli beldesinde proje hazırlanması için sondaj çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 60 gün süren çalışmaların ardından proje hazırlanarak yaklaşık 120 bin nüfusa yetecek kadar içme suyu sağlanacak.Alaplı Su Gurubu Birliği Başkanı İsmail Yılmaz da, ilçenin cazibeli bir suya kavuşacağını belirterek, Alaplı halkına temiz içme suyuna kavuşturmak için 16 yıldır yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2012, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER