ATIŞLAR 2022'DE…

Düzce'de Sarsılmaz Silah Fabrikası ile TR Mekatronik Sistemler'de incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Burun toplarının ilk atışları 2022'de başlayacak ve Atak helikopterlerine entegre edildikten sonra 2022 yılı içerisinde Atak helikopterlerinin 20 milimetrelik burun toplarını ülkemizde üretmeyi başarmış olacağız" dedi.

ATIŞLAR 2022'DE…

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Varank, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Avrupa'nın en büyük entegre silah üretim tesisi Sarsılmaz Silah Fabrikası ile aynı yerleşkedeki TR Mekatronik Sistemler'i ziyaret etti. Ziyarete Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş eşlik etti.
Ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan Varank, Sarsılmaz Silah Fabrikası’ın, Avrupa'nın en büyük entegre silah üretim tesisi olduğunu söyledi. Türk silah sanayisinin, Türkiye'de özellikle ihracatın da artmasıyla birlikte dünyada en önde geldiği sektörlerin başında olduğunu ifade eden Varank, “ciddi bir ihracatımız var. Avrupa piyasasının yanında özellikle ABD'ye şu anda firmalarımız ciddi ihracat yapıyorlar. Sarsılmaz da gerek ürettiği tabancalarla gerek 5,56'dan 7,62'ye kadar piyade tüfeği üretimiyle bu sektörün en önemli oyuncularından biri" ifadelerini kullandı.

ATIŞLAR 2022'DE…
Bakan Varank, Sarsılmaz ile Türk Havacılık Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) ortak şirketi olan TR Mekatronik'te yaptığı incelemelerin sonrasında ise şunları kaydetti:
"Bu toplar, yüksek hassasiyette ve ihracat kısıtına tabi toplar. Yani bunları almak istediğinizde dahi ülkeler bu topları satmıyorlar. İşte Sarsılmaz ve TUSAŞ bir birlikteliğe gitti ve burun toplarını yerli ve milli üretmek üzere bir şirket kurdular. 2018'den beri devam eden bir projedir.
İnşallah bu burun toplarının ilk atışları 2022'de başlayacak ve Atak helikopterlerine entegre edildikten sonra 2022 yılı içerisinde Atak helikopterlerinin 20 milimetrelik burun toplarını ülkemizde üretmeyi başarmış olacağız. Bu hem kendi ihtiyaçlarımızı giderme anlamında hem de ciddi bir ihracat potansiyeli var. Hem Atak helikopterleriyle birlikte hem de ayrı ihracat potansiyeli taşıması açısından çok önemli ve değerli bir proje. Ben bu projede çalışan bütün mühendis arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye'nin en önemli ihtiyaçlarından birini burada karşılıyorlar ama aynı zamanda burada elde ettiğimiz teknolojiyle çok daha farklı kalibrelerde bu topları üretebileceğiz. İnşallah Türkiye'ye de ciddi katkı sağlayacak."

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER