AYDINLARI ANDILAR

AYDINLARI ANDILAR
gundemeregli.com- Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, 2 Temmuz 1993´te meydana gelen Madımak Olaylarında hayatını kaybeden aydınları andı.
Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanıp slogan atan Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas´taki Madımak Oteli&[#]8217;nde 35 aydın ve sanatçının hayatını kaybettiği olayları protesto edip hayatını kaybedenleri andı.
Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Maden Mühendisleri Odası Erdoğan Kaymakçı, &[#]8220;19 yıldır 2 Temmuz sıcaklığını yalnızca yüzümüzde, bedenimizde duyumsadığımız mevsimsel bir sıcaklık olarak değil, yüreklerimizi, vicdanımızı yakan, kor eden bir sıcaklık olarak yaşıyoruz. Tüm insanlığın gözleri önünde yaşanan ve asla unutamayacağımız bir insanlık suçunun yıl dönümündeyiz. Bugün 19 Temmuz 2012 ve bizler, ´Sivas yanıyor hala´ diyoruz. Bugün ülkemizin her bir yanı Madımak&[#]8217;tır, her yanı yangın yeridir. Bu meydanlarda 19 yıldır haykırdığımız gibi bugün de haykırıyoruz. Ülkemizi gericiliğe teslim etmeyeceğiz. Sivas&[#]8217;ta yitirdiğimiz canları unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Başta Sivas şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin onuru bizim en büyük rehberimizdir. Onları bir kez daha saygıyla özlemle anıyoruz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, sloganlar eşliğinde eyleme son verdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 06:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER