‘BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN’

‘BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN’

Zonguldak’ta, vali ve asayiş amirleri, ‘Bayramınız Kemerli olsun’ adı altında denetimlerde bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç’ın katıldığı uygulamada, taşıtlar tek tek durdurdu. Sürücülere emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Vatandaşlara ‘düdük’ ve broşür verildi.
Vali Tutulmaz, denetim sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişler Bakanlığı’nca başlatılan kampanya ile trafik güvenliğine dikkat çektiklerini söyledi. Artırılan bazı önlemler ile ölümlü kazalarda azalma olduğunu ifade eden Tutulmaz şöyle dedi:
“Bu kampanya ‘bayramınız kemerli olsun’ mottosu ile devam ediyor. Bütün yolculara, kemerli yolculuk yapmaları konusunda uyarıyoruz. Kemersiz kimse yok. Çünkü kemer takılmadığında ölme riski maalesef yüksek. Vatandaşlarımız farkına vardılar kurala uyuyorlar.
İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu kampanyaların adlarını sizlere saymak istiyoruz. İlk kampanyamız ‘bu yolda hep birlikteyiz’. Daha sonra ‘hatalı sürücüye kırmızı düdük’. Daha sonra da ‘öncelik hayatın öncelik yayın’. Kısa süre önce de ‘bir harekete bakar hayat’ şeklindeydi. Bugün de ‘bayramınız kemerli olsun’. Bugüne kadar trafikle ilgili son dönemlerde alınan ölümler azalmış. Hedefimiz sıfır kaza sıfır ölüm. Bizlerde üzerimize düşen görevi sonuna kadar sağlamak istiyoruz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER