"Burada Böyle Bir Aşı Yok”

"Burada Böyle Bir Aşı Yok”

Karadeniz Ereğli’de, Aile Hekimliği’ne Biontech aşı olmaya gidenler eli boş döndü. Sağlık Bakanlığı’nca verilen randevuda aşı olacağı yerin aile hekimliği olmasına karşın ‘burada böyle bir aşı yok” yanıtı alanlar duruma tepki gösterdi.

İddiaya göre, vatandaşını kovid-19’a karşı korumak için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nca ülke genelinde başlatılan “aşılama takvimi” hızla sürüyor. Aşılama yaşının ise 18’e indiği bugünlerde, bazı aksaklıkların da yaşandığı bildiriliyor.
Zonguldak ili Ereğli ilçesinde ismini vermek istemeyen 24 yaşındaki kişi, günler önce E-nabız uygulaması ile aldığı randevuya gittiğinde kendisine aşı yapılmadığını söyledi. Bağlık Mahallesi Yurt Caddesi’nde ki 5 Nolu Aile Hekimliği Birimi’ne gittiğini, kendisine verilen randevuda olduğu gibi Biontech aşı olmak için sıraya girdiğini, ancak kendisine ‘bugüne kadar burada Biontech aşısı hiç yapılmadı’ denilerek Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiğini ileri sürdü. Yaşadığı duruma anlam veremediğini de kaydeden vatandaş şunları söyledi:
“Biontech aşımı olmak için bana verilen zamanda bağlı olduğum Aile Hekimliği Birimi’ne gittim. Sıram geldiğinde ise orada, bugüne kadar hiç Biontech aşı yapılmadığı, Sinovac aşı uygulandığını söylediler. Bana bu durum ne Sağlık Bakanlığı ne de Aile Hekimliğince bildirilmedi. Randevumun iptal edildiği önceden haber verilmedi. Böyle bir organizasyon eksikliği beni üzdü.”    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER